Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: S&I  
Na seznam kategorie

Smyslně a elegantně!

Tříúrovňový dům
Senzace v duchu industriálu
Smyslně a elegantně!
Přidat do stylu

Smyslně a elegantně!

Pojďte se s námi podívat do švédského interiéru, jehož předností jsou luxusní materiály, zejména dřevo a mramor, jednoduché a čisté linie, světlo a praktické řešení místností. Od vstupní haly až po ložnici najdete spoustu inspirace pro důmyslné úložné prostory, od jednoduchých lavic po knihovny, sofa a křesla.

Jednoduchost – to je základní pravidlo, které je severskému stylu vlastní. Designéři pracují s citem, elegancí a dokáží perfektně kombinovat kontrastní materiály. Těžký beton tvoří společně s jemným a křehkým sklem dokonalý pár.

Na první pohled jednoduchá kuchyně v šedém severském tónu. Na druhý pohled úchvatná, elegantní kuchyně s výrazným smyslem pro detail, odehrávajícím se na kuchyňské lince. Právě tu zdobí luxusní kamenný obklad, mramor. Díky šedému odstínu je maximálně příjemný a celá místnost se pak může pyšnit moderně - funkcionalistickým nádechem.

Mezi častý materiál patří i mosaz, která se ukrývá v doplňcích. Příčné lišty, úchytky, ale i vodovodní baterie jsou součástí dokonalé elegance a souznění přírodních materiálů. Švédský design je i velmi praktický, designéři si potrpí na důmyslné úložné prostory.

Mramor, sklo a dřevo. Tahle partička drží vždy při sobě a dělá dobře! V jídelně se sice mísí materiály a vznikají neobvyklé kombinace, ale všimněte si, že ani druhy nábytku nezůstávají pozadu. Tři druhy židlí, které se prolínají mezi moderně - kinetickými styly, se pak jednoduše spojí s funkcionalistickým jídelním stolem a nesou se v dokonalé souhře.

Jedním z nejpozoruhodnějších prvků každého interiéru je stylový krb. Ne nadarmo je právě krb považován za srdce domácnosti. Příjemný kontrast mezi luxusním kamenným obkladem krbu a přírodním vzhledem sedacího polštáře.

Konzervativní pokoj v přírodních tónech s nádhernou pohovkou v centru místnosti. Zajímavostí interiéru se stává kovové osvětlení s mramorovým podstavcem. Korespondujícím doplňkem je malba umělce abstraktního expresionismu  Franze Klina.

Mramorové podlahy jsou velmi oblíbené především kvůli své kvalitě a stálosti. Nezanedbatelným přínosem využití je samozřejmě jeho luxusní design.

Čistá moderní koupelna si může dovolit sytý kontrast v podobě černých kontrur. Mohutný dřevěný rám zrcadla se váže na moderní plechové osvětlení. Inspirujte se úložným prostorem pod umyvadly, vzdušný a přesto praktický!

Mramor a dřevo značí nadčasovou vznešenost. Koupelna oblečená do mramoru dodá vašemu bydlení prestiž, ale také přepychový relax.

 

Kam dál?

Kamenný obklad v minimalistické kuchyni
Elegantní moderna


Diskuze

Články

 

Stylové retro bydlení

Podívejte se jak se bydlí v retro stylu

 

Návštěva v Dánsku

Originální interiér bytové stylistky

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)