Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Decoholic   www
Na seznam kategorie

Garsonka podle Lennon!

Co dělal Forbes v S&I?
Retro doplňky v hlavní roli!
Garsonka podle Lennon!
Přidat do stylu

Malý byt podle Lennon

Podívejte se, jak bydlí francouzská interiérová designérka Lennon. Pojďte s námi na návštěvu do jejího malého bytu s nevšední jarní tapetou. Tento malý interiér vás na první dojem uchvátí kombinací jemného francouzského šarmu a skandinávské praktičnosti.

Lennon využila výšku stropů, k zadní stěně umístila schodiště a vytvořila mezipatro, do kterého umístila otevřenou ložnici. Schodiště je elegantně otapetováno velkoformátovými pivoňkami, které vytváří romantickou francouzskou atmosféru. Využití velkoformátové tapety je dobrý způsob jak v interiéru množství drobných obrazů. Pro malé interiéry je tento způsob dekorování velice vhodný, prostor zvětšuje a netříští. Zajímavým detailem je šachovnicový koberec - typický pro skandinávské dekorování, který spolu s tapetou prostoru výrazně dominuje. Ostatní nábytek je velice střízlivý.

Tapeta může být dokonalým uměleckým dílem, ke kterému už není třeba zbytečných doplňků a extravagantního nábytku.

Lennon opustila od tradičního rozšiřování obdélníkových místností umístěním nábytku napříč, naopak respektovala podlouhlé linky a místnost ještě více prodloužila. Po pravé straně vznikla kuchyně s krásným kontrastem matných černých a bílých skříněk, středu místnosti vévodí kuchyňský ostrůvek, který zároveň slouží jako jídelní stůl. Do levé části je umístěn obývací prostor.

 

Aby byla místnost co nejvíce opticky vyvážená, zvolila Lennon dvě naprosto identická bílá světla s měděným vnitřkem, které báječně ladí s moderními barovými židličkami.

Díky příjemné souhře jemných tónů s černobílou tapetou v čele a jednoduchému modernímu nábytku panuje v ložnici nebeský klid.

 

Nikdo nemůže být na pochybách, že Lennon pochází z Francie, její francouzská elegance se projevila i v koutku ložnice. Jedinečné křeslo z kvalitního semiše obzvláštnilo celý koutek a působí dokonalým luxusním dojmem v duchu moderního francouzského dekorování.

 

Kam dál?

Extravagance v Paříži

Elegantní moderna



Diskuze

Články

 

Interiérový svět podle Niki

Svěží letní interiér plný pastelových barev

 

Kdo se u nás ženil v máji?

Dan Bárta se ženil v kavárně Styl a Interier

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)