Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Krby v interiérech obývacích pokojů

Pohádková zahrada v S&I
Zimní dekorace v hospodárném stylu
Krby v interiérech obývacích pokojů
Přidat do stylu

Krb v obývacím pokoji, kuchyni i jídelně

Jedním z nejpozoruhodnějších prvků každého interiéru je stylový krb. Ne nadarmo je právě krb považován za srdce domácnosti. Ke krbu se automaticky upírají pohledy každé návštěvy, a je-li jeho design krásný a správně sladěný s okolím, dokáže vdechnout domácnosti nenapodobitelné kouzlo a povýšit ji na zcela novou úroveň.

Trendem v krbech je asymetrie

Pokud chcete jít opravdu s dobou, zapomeňte na symetricky dekorovaný krb. Trendem dneška je totiž asymetrické zdobení krbu. Dekorujte obložení vašeho krbu s nápaditostí a originalitou. Pověste na opláštění krbu třeba pěkné obrázky, fotografie nebo zrcadlo. Ozdoby umístěte spíše výše než níže, je to praktičtější a estetičtější. Pokud si vytvoříte z krbu „výstavní skříň“ pro umělecké předměty, zvýšíte tím jeho přitažlivost. Navíc vznikne v interiéru atmosféra plná ležérnosti a nenucené pohody.

Jednoduchý tip pro vyzdobení krbového obložení – extravagantní tapeta

Tapeta je skvělým pomocníkem v domácnostech, kde krb již není aktivně používán. V takovém případě je originálním řešením vytapetování vnitřních stěn krbu, který se tak stane zcela neotřelým designovým prvkem stylového interiéru. Tzv. falešné krby vás také zbaví povinnosti starat se o vynášení popela, nakupování paliva a bezpečný provoz topidla. Účel – tedy zkrášlení interiéru – splní stejně dobře jako funkční krby, ale je s nimi mnohem méně práce.

Také elektrický krb vytvoří atmosféru plnou pohody

Pokud toužíte po sálavém teple domácího krbu a oranžovém kouzle plamenů, ale nemůžete si klasický krb dovolit (např. proto, že postrádáte komín), je vhodným řešením také elektrické topidlo. Tato šikovná zařízení se výborně hodí zejména do menších bytů a domů. Ohnivá záře bude téměř stejně dokonalá jako ve skutečných krbových kamnech, interiér bude vyhřátý jako od řeřavých uhlíků, ale vy budete mít ušetřenu spoustu starostí s provozem opravdového krbu. A pro kreativní bytové designéry má elektrický krb ještě jednu velkou výhodu – můžete jej totiž bez problémů přemisťovat podle toho, jak budete měnit uspořádání jednotlivých pokojů.

Kam dál?

Pravá Skandinávie s vánoční atmosférou

Příjemné bydlení v nezaměnitelném prostředí

Fascinující interiér pro každou příležitost

I krb na chatě může vypadat stylově

 

Foto: faberfireplaces.co.uk, home-designing.com



Diskuze

Články

 

Vymazlený malý byt s jedinečnými úložnými prostory

Nádherný skandinávský byt s originálními úložnými prostory

 

Advent - moje srdcová záležitost

Dekorování se srdíčky

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)