Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Prostorný byt ve stylu japonského minimalismu

Itálie ve skandinávském interiéru
Avantgardní baldachýn v ložnici
Prostorný byt ve stylu japonského minimalismu
Přidat do stylu

Prostorný byt v japonském minimalismu

Pojďte s námi na návštěvu do prostorného bytu, který byl zrekonstruován v duchu japonského minimalismu. Tento interiér v přírodních tónech je ukázkou propojení japonských a skandinávských prvků, který jakožto celek působí velmi příjemným dojmem. Jednoduchá geometrie a prostorové uspořádání se potkává s různorodostí povrchového materiálu. Dekor je velmi strohý, ale přesto se takovému interiéru nedá nic vytknout.

Šedá pohovka doslova splývá s březovou překližkou a dveře jakbysmet. Jediným dekorem se stává osvětlení a konferenční stolek.

Přírodní styl koberce se do tohoto typu interiéru příjemně hodí. Těžko byste si sem pořídili doplněk nebo nábytek výrazné barvy. Krása je ukrytá v čistotě interiéru, to je pro japonský minimalismus tím nejdůležitějším faktorem. Tato místnost je nádherná i bez přílišných dekorací a doplňků, z tohoto důvodu se stává i výrazně funkční.

Všimněte si výrazného elementu v obývacím pokoji - bílý čtverec na tmavém pozadí. Už několik desítek let je tento projev pro minimalismus klíčový. Za touto stěnou se však skrývají vstupní dveře, a proto vzniká malý prostor, který slouží jako chodba.

Kuchyň je krásná a svěží. Zde se projevil skandinávský minimalismus, který odlehčil těžkopádné prvky japonska. Příjemný minimalistický dekor u okna vytváří útulnější atmosféru.

Skvělý tip na úložný prostor, kam se vejde pračka i sušička. Designéři využili dostupných materiálů, přesto vypadá konečný výsledek úžasně. V jednoduchosti je krása - takovým pořekadlem se designéři inspirovali i ve výběru obkladu. Kombinace dřeva a bílých jednoduchých kachliček je vždy úchvatná. 

 

Decentní a přírodní barvy panují i v ložnici. Působivá je ohromná šatní skříň s výklenkem pro pracovní stolek.

Jak v celém interiéru, tak i v dětském pokojíčku designéři nezanevřeli na březovou překližku. V tomto případě je však využita pro palandu, která je součástí šatní skříně. 

Čistá a jednoduchá koupelna bez dekoru s bílými kachličkami. Součástí je akorát dřevěná skříňka pod umyvadlem, která celý prostor zbavuje přílišného dojmu sterility.

 

Kam dál?

Vychytaná klasika

Jemné tóny zelené



Diskuze

Články

 

Jak se vaří v kuchyni od IKEA

kuchyně ve skandinavskem stylu se hodí i do podkrovních bytů

 

Bydlení s chutí vína

Jak se bydlí v domě, kde se víno vyrábí

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)