Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Decoholic   www
Na seznam kategorie

Příčka - velký pomocník v malém bytě

Jak se bydlí s kočkou?
Francouzský venkov
Příčka - velký pomocník v malém bytě
Přidat do stylu

Dokonalý trik pro malý byt!

I tak malý byt, jakým je tato garsonka, může být jedinečný. Nevěříte? Podívejte se spolu s námi na tuto inspiraci, ve které je chytře zabudována sádrokartonová příčka, která odděluje kuchyni a ložnici.

Díky sádrokartonové příčce mohl vzniknout kout pro spaní i kout pro vaření. Všimněte si, že každá 'místnost' má svůj osobitý styl a charakter. V malém bytě je velmi důležité zařízení, avšak základním krokem je výběr správné barvy a povrchů - jemné tóny rybí kosti, světlá podlaha, lehké a čisté zdi - to všechno byt projasní a rozzáří. 

Srdcem kuchyňského koutu je jednoznačně cihlový ostrůvek. Obecně platí, že cihla a výrazná cihlová barva potřebuje více volného prostoru. Dalo by se dokonce říci, že tento materiál ve výrazném stylu je do malého bytu nevhodný, ale výjimka potvrzuje pravidlo. V tomto případě to funguje dokonale - cihla bravůrně ovládá prostor a díky kuchyňskému ostrůvku vzniklo i další odkládací místo.

Naše rada: Použijete-li v malém interiéru hmotnější stěnu nebo pult ze starých cihel vyhněte se záclonám - i když jsou tenké a průhledné ubírají cenné světlo a místnost zmenšují . Pokud přesto potřebujete okna zakrýt - zvolte raději dřevěné žaluzie, které můžete vytáhnout a okno částečně odkrýt.

Všimněte si, že tvar kuchyňského obkladu je obdélníkový - stejně tak jako tvar starých cihel. Obojí je položeno ve stejném směru - malý detail, který ale vede k harmonizaci malých prostorů.

Lesklý bílý materiál kuchyňských skříněk obdélníkového tvaru a matný antracitový obklad tvoří kontrast. Díky obdélníkovému tvaru však spolu i pěkně ladí stejně tak jako je tomu u obdélníkových cihel na kuchyňském ostrůvku.

Do malého bytu volte raději světlé pohovky a jednoduchý nábytek. O to více se pak můžete zaměřit na rozmanitost materiálu a motivů doplňků. Zavěšený nábytek interiér odlehčí a provzdušní.

Výraznou podlahu kombinujte s lehkým nábytkem na tenkých nožkách - interiér bude působit moderněji a bude se mu lépe dýchat.

Výrazným akcentem v tomto bytě je kamenná podlaha s africkým žirafím motivem. Pokud použijete takto výraznou podlahu, snažte se, aby se tento styl nebo motiv opakoval v interiéru ještě jednou. V tomto případě zopakovala majitelka africký motiv na koberci v obývacím pokoji.

Světlé tóny této místnosti sluší. I přesto, že se jedná o velmi malý prostor, působí vzdušně a útulně. Tapeta s přírodním motivem malou ložnici plně nadekorovala, dodává jí příjemnou atmosféru, netříští jí, ale naopak zceluje.

Naše rada: Kdo si netroufne dekorovat malé prostory pomocí koláží z drobných dekorací, ten ať zvolí tapetu nebo větší centrální dekoraci v podobě obrazu, fotografie, řezby nebo zrcadla. Výsledný dojem je mnohem efektnější než spousta nesourodých a roztříštěných motivů na jedné zdi.

 

Kam dál?

Noblesní garsonka

Garsonka s ložnicí



Diskuze

Články

 

Moderní interiér s nádechem minulosti

Původní interiér s moderními prvky

 

Barevné detaily v luxusním interiéru

Moderní design není jen minimalismus a studená bílá

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)