Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Amber interiér   www
Na seznam kategorie

Slavná trojka!

Jak se bydlí v Helsinkách
Malý byt ve skandinávském stylu
Slavná trojka!
Přidat do stylu

Slavná trojkombinace stylů

Máte rádi skandinávský, etno nebo industriální styl? Podívejte se spolu s námi, jak úžasně tyto styly fungují pohromadě. Obdivuhodný obývací pokoj v atypickém prostředí se vám rozhodně zalíbí.

Nabízíme vám k porovnání pár fotografií před rekonstrukcí a po rekonstrukci. Uvidíte sami, jak důležité je vhodné uspořádání interiéru.

Před:

Po:

Pokud již od samého počátku zařizování interiéru zvolíte koncepci centrálního uspořádání, pak si při jeho menší revitalizaci ušetříte spoustu práce. Nemusíte posouvat centrální osvětlení ani zásuvky na lampičky.

Centrální koncepce dovolila majitelům zachovat dřevěný konferenční stolek uprostřed místnosti, včele s jednoduchým moderním krbem (tato kombinace vytváří nenápadné srdce pokoje), naproti krbu dvě výrazná kožená křesla a z obou stran identické pohovky. Třešničkou na dortu je velký černobílý koberec, který doplňuje kontrast mezi bílou zdí a ostatním zařízením interiéru.

Na této proměně je důležitá velikost koberce: v původním uspořádí měli majitelé menší centrální koberec pod konferenčním stolkem, v novém obývacím pokoji je koberec dvojnásobně veliký, a proto i celá místnost působí větší!

Černobílá kombinace společně s dřevěnými doplňky může být i vaším řešením k vytvoření dokonalého interiéru. Zamyslete se nad detaily! Právě na detailu může nenápadně stát koncepce vašeho bydlení! V tomto případě nelze přehlédnout kombinaci etno povlaků na polštářích, které dokonale korespondují s plakátem Boba Dylana od Miltona Glasera.

Okna v „továrních“ bytech jsou obvykle členěna do spousty tabulí ve výrazně lakovaných rámech. Jejich obrovskou výhodou je vysoká propustost světla do interiéru. Při plánování vašeho bydlení se zkuste zamyslet nad tím, zda postavit stěnu zděnnou nebo skleněnou a proč ne zrovna v industriálním stylu!

Před:

PO:

Kuchyňský ostrůvek majitelé doplnili o moderní dřevěné židle, těžkou koženou pohovku vyměnili za lehoučké ratanové křesílko a látkové sezení, šmrnc dodává kombinace přírodního a etno koberce.

 

Naše rada:

Nebojte se kombinovat moderní nábytek s výraznými doplňky v etno stylu. Jednoduchý nábytek a výrazný doplněk vždy tvořili dokonalý pár, který na první pohled upoutá. A to platí i pro tuto kombinaci oblé dřevěné židle a výrazného etno koberce, který je navíc navrstven na jutový kobercový podklad. Vrstvení koberců patří mezi současné trendy v dekorování!

Interiér zařízen v moderním skandinávském stylu není nikdy zahlcen přebytečnými předměty. V ložnici postačí jednoduchý noční stolek a pohodlná bílá postel. Práci si ale dejte s výběrem atraktivních doplňků, zejména lampiček. Velkou službu udělají i malé zbytečnosti v přírodním, etno stylu (například zajímavý koš nebo taška), který ložnici dodají potřebnou útulnost a zároveň nenaruší stylové ladění místnosti.

Etno doplňky jsou vždy originální, barevné, hravé a podtrhují naší individualitu.

Propojení všech stylů: moderního, přírodního a skandinávského působí velmi příjemným dojmem. Co myslíte?



Diskuze

Články

 

Malý byt v Paříži

Matthew Brookes, žijící v Paříži, nechal nahlédnout do svého malého bytu.

 

Snové bydlení podle Josepha

Moderní dům plný jedinečných doplňků

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)