Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Deee   www
Na seznam kategorie

Závan Orientu v rafinovaném marockém stylu

Extravagance podle Timothy Oultona
Jak se bydlí v Portugalsku
Závan Orientu v rafinovaném marockém stylu
Přidat do stylu

Nudí vás moderní styl, Skandinávie nebo Provence? Zkuste Maroko!

Hledáte změnu nebo se chcete od ostatních trochu odlišit? Moderní styl a minimalismus je pro vás moc prázdný, Itálie naopak nadmíru odvážná, ze skandinávského stylu vás zebe, Provence je až příliš romantická, individualistický eklektický styl a extravagance se vám rychle okouká, tak co si tedy vybrat? Tou správnou volbou může být třeba i pro vás populární marocký styl. Ale nenechte se zmást, marocký styl určitě není jen dobře známý dekorativní obklad!

Marocký styl je především odkaz k Orientu a arabským kořenům. Interiéry by měly být perfektně stylizované pro moderní životní styl, ale přesto musí vypadat původně. Tradičními prvky je zejména mramor, tmavý masivní nábytek, masivní podlahy z tmavého dřeva. Charakteristické jsou samozřejmě i pestrobarevné textilie a orientální vzory. Barevná paleta je poměrně rozmanitá, začíná u okrové a terakotové, putuje přes bílou, stříbrnou a zlatou až k pestré tyrkysové nebo rudé. Nezapomeňte na detaily, jako jsou polštářky, závěsy a koberečky, skvělou atmosféru navodí ozdobná zrcadla, orientální svícny, tepané dekorace a samozřejmé originální marocké lampy.

Interiér na obrázcích je zařízen velmi elegantně a prakticky pro každodenní život a na první pohled působí pohodlně a komfortně. Designérům se podařilo propojit původní orientální styl s potřebami pro moderní a pohodlný život. Vznikl tak harmonický interiér s marockými akcenty, které vytváří tu pravou atmosféru. Nemalou část na skvělém výsledku tvoří samotná původní architektura marockého Tangeru, vysoké stropy, úzké místnosti a hlavně nezapomenutelný výhled s terasy. Dokonalá krása, nemyslíte?

 

Kam dál?

Harmonický interiér s východními doteky

Individualistický eklektický styl

Základní pravidla pro luxusní styl

 

Foto: Vogue, François Halard



Diskuze

Články

 

A zase ta bílá!

Malebný interiér v bílé s pestrobarevnými akcenty

 

Retro doplňky v hlavní roli!

Světlý interiér, kde dominuje retro nábytek

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)