Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Lisovna oleje přeměněna v moderní dům

Po rekonstrukci ve venkovském stylu
Jak si kdo prostře, tak se nají
Lisovna oleje přeměněna v moderní dům
Přidat do stylu

Francouzský venkovský styl v moderním pojetí

Provence je významná historická oblast jihovýchodní  Francie, je to oblast plná tradic, staré architektury a vína. Tato stará lisovna oleje postavená  v 19. století, byla nedávno restaurována a přeměněna v moderní venkovský dům.

Otevřené prostory v přízemí dávají nahlédnou do obývacího pokoje, jídelny, kuchyně a pracovny. Originální interiér inspirovaný původním stylem dává domu velmi zvláštní charakter. I přesto, že je dům moderně zrekonstruován, je zda zachováno množství prvků z původní stavby, nejvýrazněji upoutají vysoké stropy, odhalené trámy a původní zděná struktura.

 

Klasický styl domu je decentně doplněn moderním nábytkem s tradičními nebo rustikálními prvky. Rozmanitý materiálový mix se k domu perfektně hodí: kamenné zdi, leštěné betonové podlahy, železo, přírodní dřevo, rozhodně nevypadají nepatřičně.

Hrubý  vzhled zdí, světlé dřevo a neutrální tóny přidávají místu na pohodě. Každá místnost je něčím výrazná a neotřelá, prvky jako samostatně stojící vana, luxusní čalounění, masivní vyřezávané dveře nebo velká okna, do tohoto typu interiéru přímo patří.

 

Tento dům z Provence dokazuje, že moderní citlivý přístup k designování najde své místo i v původní venkovské architektuře.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto by: http://www.nuevo-estilo.es

 



Diskuze

Články

 

Tradiční Anglie a retro

Elegantní byt v anglickém stylu s nádhernými kamny

 

Zelená a černá v interiéru

Moderní kontrasty v interiéru

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)