Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Jak se bydlí v eko domě

Moderní bydlení na farmě
Jak oživit šedou barvu
Jak se bydlí v eko domě
Přidat do stylu

Prázdninový dům v eko stylu

Tento energeticky pasivní prázdninový dům se nachází na pobřeží Nové Anglie. V "malém balení" nabízí vysoký standard ekologického i kreativního bydlení, které spotřebuje pouze 14 % energie ve srovnání s podobnými novými domy, postavenými na základě běžných stavebních standardů. Majitel nechtěl stavět okázalou residenci, jeho požadavkem bylo vytvořit především příjemný prostor pro jednu rodinu s ložnicí, dětským pokojem a dvěma koupelnami. Hlavním cílem bylo minimalizovat spotřebu energie.

Sedlová střecha má určující estetickou funkci. Tento kultovní tvar se opakuje i v obývacím prostoru, kde je navíc zvýrazněn červenou výmalbou. Jednoduché interiérové úpravy, světlé barvy, minimum nábytku a šedé betonové podlahy dokázaly vytvořit čistý a čerstvý vzhled interiéru. Interiérová dispozice pokojů byla pečlivě plánována s celou rodinou. Ložnice jsou umístěny na obou koncích domu, v centrálním prostoru se nachází obývací pokoj, kuchyně a dostatečně velká jídelna pro rodinu a její přátele. V podkroví bylo dostatek místa pro vytvoření dalších spacích prostor i speciální hrací místnosti pro děti.


 



Diskuze

Články

 

Na chalupě u babičky

Pojďte s námi na návštěvu do starých časů!

 

V hlavní roli IKEA!

Finančně nenáročný byt ve skandinávském stylu

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)