Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Deee   www
Na seznam kategorie

Jak zkombinovat barvy, tapety a látky

Jak na úložný prostor v 1+1
Luxusní italský design, to není vždy moderna
Jak zkombinovat barvy, tapety a látky
Přidat do stylu

Co byste měli určitě vědět o kombinacích aneb jak vyladit interiér

Pokud se rozhodnete použít ve vašem interiéru tapety, pak nemusíte "zamrznout" u jednoho vzoru nebo jedné barvy. Připravili jsme pro vás 3 ukázky možných kombinací barev a vzorů, které mezi sebou můžete libovolně kombinovat bez toho, aniž byste měli strach, že se k sobě nebudou hodit. Základem vaší kombinace by měly být maximálně 3 - 4 barvy doplněné o základní neutrální odstíny. Mezi základní odstíny v interiéru počítáme bílou, černou a šedou. Zvolte si předem vaše barevné ladění a pak už jen doplňujte a  kombinujte.

Hlavními barvami této kombinace se staly fialoví čápi a hnědé kachny. Tapeta s motivem fialového čápa je doplněna tapetami s robustními fialovými květy a drobnějším květinovým dekorem - obě však ve stejném fialovém spektru.

Na tapetě s divokými kachnami najdete zelenošedý odstín pozadí. Tento odstín - ve světlejším tónu, najdete pak i na tapetě s motivem prken. Černobílá tapeta s motivem stromů je tapetou neutrální, která má funci doplňující a díky své barevné neutralitě nechává ostatní vzory přirozeně vyznít.

Základem této barevné kombinace je zelená, červená, žlutá a blankytně modrá. Můžete si snadno všimnout, že odstín červené na obrázku vlevo je stejný, jako červený tón šípků na tapetě uprostřed. Zelené lístky šípků pak mají logicky stejný odstín jako zelená tapeta na obrázku vpravo. Žluté proužky barvenou kombinaci oživují, zatímco blankytně modrá na tapetě s pávi slouží spolu še šedou a bílou jako tlumící odstín.

Hlavními odstíny této kombinace se staly dvě základní neutrální barvy: černá a bílá a jejich odstíny. Tato volba vám bez rizika "přestřelení" dovolí kombinovat pozoruhodné až extravagantní motivy, které spolu vzájemně nemusí souviset: botanické hodiny a antický sloup, ptáci a hodiny. Základem je bílé pozadí a černý až šedý motiv na tapetách, který vytvoří  barevnou koláž, jež všechny vzory propojí.

Jak je vidět na této jednoduché barevné kombinaci - hlavní barvou se stala pouze jedna barva - žlutá. Tento tón je postaven do výrazného kontrastu s černou a je doplněn o neutrální šedou. Pro oživení celé kompozice je zvolena modrá a fialovorůžová barva, která se nachází na tapetě s ptáčky vlevo na fotografii.

 

Foto by: Tinna Helberg



Diskuze

Články

 

Podkroví podle Pauliny Arcklin

Zajímavé bydlení podle holandské fotografky

 

Mezonetový byt se skluzavkou místo schodů

Alternativní řešení místo schodů

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)