Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Půvab dřevěných interiérů

Minimalistický interiér po skandinávsku
Veronika bydlí v zahradním domku
Půvab dřevěných interiérů
Přidat do stylu

O švédech se říká, že mají cit pro čisté, harmonické prostory, tvořené v souladu s přírodou. Interiér tohoto domu přesně odpovídá předchozímu tvrzení. Celý dům spojuje jeden charakteristický materiál a tím je dřevo. Dřevo je v tomto interiéru použito od doplňků přes podlahy až po strop.  Nejen, že skvěle vypadá, ale i jeho výroba a následná recyklace zatěžuje životní prostředí jen minimálně.

Bílý nábytek, okna, zdi, doplňky i strop perfektně ladí se surovými popraskanými trámy, dřevěnou podlahou a schody. Nebyli bychom ve Švédsku, kdyby se v interiéru neobjevilo alespoň trošku modré barvy. V tomto případě je v interiéru použitý světlejší odstín, který skvěle doplňuje přírodní světlé tóny dřeva. Místnosti jsou prostorné, vzdušné a elegantní.

Celým domem se i přes moderní zařízení nese atmosféra jeho odvěkého užívání. Interiér je nakloněn designérským experimentům. Zařízení je jednoduché a funkční, možný pocit severského chladu tlumí všudypřítomné kožešiny. Velice útulnou místností je bezpochyby ložnice, ve které se krásně doplňuje masivní tmavá podlaha s bílým nátěrem podkrovního stropu.

Praktickým a povedeným řešením je středový ostrůvek, oddělující nejen obývací prostory s kuchyní, ale nabízí i možnost úložných prostor v podobě vestavěných skříní. Vše je samozřejmě provedeno v čistých liniích a bílé barvě.

Nepřehlédnutelné jsou dva luxusní vysoké krby, z nichž jeden je umístěný právě ve středovém ostrůvku na straně obývacího pokoje. Kouzlo interiéru dotváří nádherná kuchyňská kamna, elegantně skombinovaná s moderní kuchyňskou plochou. Zdá se, že švédská střídmost a láska k přírodě opravdu funguje.

Kam dál?

Kuchyně se skandinávským dotekem

Stylové bydlení v bílé

Chata na břehu jezera

Po rekonstrukci ve venkovském stylu

Ve znamení skandinávské extravagance

 

 

Foto by: http://linneasblommandevarld.blogg.se



Diskuze

Články

 

Dokonalá garsonka se skleněnou příčkou

Nádherný malý byt se skleněnou příčkou

 

Dřevo v hlavní roli!

Nádherný rustikální interier horské chaty.

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)