Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Alvhem   www
Na seznam kategorie

Jak se bydlí v garsonce ve Stockholmu

Módní černá v moderním skandinávském interiéru
Jak se bydlí v polské Poznani
Jak se bydlí v garsonce ve Stockholmu
Přidat do stylu

Malý byt ve Stockholmu

Stockholm není klasickým hlavním městem, které sužuje smog a hluk. Díky své poloze, která se rozkládá mezi čtrnácti ostrovy je doslova zaplaveno vodou a zelení a tudíž může svým obyvatelům nabídnout krásné bydlení uprostřed zelených parků. Podívejte se s námi, jak se bydlí v hlavním městě Švédska - tentokrát jsme pro vás vybrali inspiraci pro garsonky.

Garsoniera s celkovou výměrou 37m2 je koncipována tak, aby působila vzdušně a otevřeně, a proto byl pro tento interier zvolen otevřený půdorys mezi kuchyní a obývacím pokojem. Otevřený prostor spolu s vysokými stropy vytváří vzdušný pocit a dělá byt mnohem větší než je jeho skutečná výměra.

Obývací pokoj působí harmonicky i přes to, že musí plnit i funkci ložnice. Na podlaze jsou původní parkety položené ve stylu rybí kosti, které nabízejí autenticitu.

Pozornost od lůžka odpoutává především příjemný menší krb a pohodlná kožená pohovka.

Praktická kuchyně je promyšlena do nejmenšího detailu. Vzhledem k celkovému malému prostoru bytu byla kuchyně umístěna blíže ke vstupu do bytu. Výška stropů se efektivně  využila pro úložné prostory. Kuchyň je vyrobena z masivního jasanu, natřeného na bílou barvu, pracovní kuchyňská deska, obklad kuchyně i menší jídelní stůl jsou vyrobeny ze stejného materiálu – z corianu. Podlaha v kuchyni a v předsíni je sjednocena černobílými dlaždicemi.



Diskuze

Články

 

Jak se bydlí na farmě

Podívejte se, jak se architektovi podařilo propojit tradiční s moderním

 

Interiér s východními doteky

Inspirujte se atmosférou jihovýchodní Asie

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)