Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Bílá romantika

Shabby Chic po francouzsku
Loft - současný moderní trend v bydlení
Bílá romantika
Přidat do stylu

Odhalte tajemství romantického stylu

Líbí se vám romantický styl, ale netroufáte si jím zařídit váš interiér? Ukážeme vám, že to není tak těžké. K odhalení tajemství tohoto stylu stačí správně vybrané a rozmístěné typické dekorace a příslušenství v ložnici, koupelně nebo obývacím pokoji.

Ložnice ve světlých barvách a s nástěnnými lampami

Začněte například v ložnici. Vyhněte se všem tmavým, sytým barvám - romantický styl vytvoříte pomocí světlých tónů, jemných barevných ladění. Na postele použijte světlé povlečení a přehozy, můžete si také pořídit ručně šité textilie s krajkou. Nezbytným doplňkem jsou lampy, které umístíte z každé strany postele na podlahu, noční stolek nebo je namontujete na stěnu nad lůžkem. Větší mezeru, která mezi takto umístěnými lampami vznikla, vyplníte pěkným obrazem, reliéfem nebo dekorační látkou. Na strop ve středu místnosti potom zavěste jednoduchý lustr, a výsledek bude dokonalý. Pokud však zatoužíte po dalším zdůraznění romantického stylu, nic vám nebrání pokračovat v dekoracích. Na zdi můžete pověsit starožitné ozdoby a okna doplnit stylovými závěsy.

 

Romantická koupelna s kameninovými miskami

Tajemství romantických koupelen se skrývá především v detailech. Pořiďte si kameninové misky, vázy, skleněné dózy, voňavá mýdla, flakonky a dlouhý závěs. Typickým romantickým prvkem jsou také sádrokartonové příčky, obložené stylovými kachličkami.

Romantický styl v obývacím pokoji – textilie a kované ozdoby

Také obývací pokoj, má-li působit opravdu stylově, má svá tajemství, která mu dodávají patřičnou atmosféru. Zkuste ve svém obýváku použít potahy, deky a přehozy z přírodní bavlny. Škála barevných tónů, které se nabízejí, může být v tomto případě pestřejší než v ložnici, nicméně pokud použijete světlé odstíny, určitě nic nezkazíte. Nezapomínejte na potahové a dekorační látky, přehozy a závěsy z lehčích materiálů. Oproti jiným místnostem mají ale v obývacím pokoji své místo i jiné materiály. Například dekorace z kovu odvedou skvělou práci a výsledek bude vynikající. V obývacím pokoji ve francouzském stylu by rozhodně neměly chybět také nádoby a vázy, porcelán a velké křišťálové doplňky.

Tajemství starých obrazů a fotografií

Tajemství romantických nástěnných dekorací má snadné rozluštění: obrazy a umění. Na tomto stylu je krásné právě to, jak dokáže obrazům, malbám, kresbám a dalším uměleckým dílům vdechnou nový život, i když jsou staré nebo poškozené. Obraz s prasklým rámem byste jindy patrně vyhodili – ale pokud dekorujete stěnu pokoje v romantickém stylu, určitě jej použijte. Nebojte se zajímavých experimentů s obrazy a fotografiemi, starými dřevěnými rámy nebo kolekcí talířů pověšených na zdi. 

Foto:hannesdagbok.blogspot.cz

Kam dál?

 
Barvy francouzského stylu 

Kouzlo francouzské ložnice

Romantický domek pro malé slečny



Diskuze

Články

 

Trendy maximalismus

Nový maximalismus vs. známý minimalismus

 

Jednoduše, ale stylově!

Přivítejte jaro ve skandinávském interiéru!

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)