Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Salon Cardinal   www
Na seznam kategorie

Luxusní italský design, to není vždy moderna

Jak zkombinovat barvy, tapety a látky
Královské bydlení podle Lva
Luxusní italský design, to není vždy moderna
Přidat do stylu

Luxusní italský design není jen moderna

Italský design je ve světě interiérů a nábytku obrovským fenoménem. Pro mnohé je italský interiér především synonymem moderního originálního designu, záběr italských návrhářů je ale podstatně širší. U italského nábytku a italských designérů najdeme velmi často silnou inspiraci v tradičním umění a v historických architektonických stylech. Italské interiéry tedy mohou být na jedné straně velmi moderní až extravagantní, využívající nové netradiční materiály, barvy a postupy.  Nebo může jít o velmi vyvážené kombinace a jemné kontrasty citlivě spojující moderní a konzervativní interiérové prvky. Italský styl ale může být i velmi konzervativní, založený na tradičním luxusním nábytku, používaný nejčastěji v interiérech historických vil a městských domů. Společným rysem je však vždy snaha vymanit se z šedého průměru a dosáhnout dokonalosti ve svém směru.

Vzpomínám si na tvrzení jednoho italského architekta o tom, že polovina nezaměstnaných v Itálii jsou architekti a designéři, protože každý druhý v Itálii vystudoval tento obor. Určitě to bude trochu nadnesené, ale pravdou je, že v Itálii existují desítky zavedených rodinných firem zabývajících se zakázkovou výrobou nadstandardních interiérů a nábytku. Jejich značky se sice nemohou známostí rovnat s ikonami módy a luxusního nábytku jako je třeba Gucci nebo Versace, ale díky precisní zakázkové výrobě dokážou uspokojit doslova každý individuální požadavek a přání svých zákazníků. Nejde o nábytek, který si jednoduše vyberete z regálu obchodního domu. Vyžaduje to trochu času a koncepční spolupráci mezi návrhářem a zákazníkem, ale výsledkem jsou originální interiéry, které u svých sousedů určitě nenajdete.

Pokud vás láká svět originálních italských interiérů a nemůžete strávit týdny objížděním italských rodinných firem a degustací regionálních vín a kulinářských specialit, můžete se s tvorbou velké řady z nich seznámit v nově otevřeném showroomu Salon Cardinal v Praze v Karlíně. Tento salon se specializuje právě na individuální italský design od zavedených rodinných firem s dlouholetou tradicí a nároční zákazníci zde najdou jak velmi tradiční konzervativní, tak extravagantní nebo minimalistický italský nábytek pro obývací pokoje, ložnice, kuchyně a jídelny, koupelny, šatny, pracovny nebo dětské pokoje. Osobní návštěva stojí určitě za to. Rozsáhlou inspiraci značek ABC CUCINE, Angelo Cappellini, Antonio Lupi, ARCA, AXO LIGHT, Aqua Creations, Arredo e Sofa, Arte Bagno Veneta, Agape, AltaModa, Antonelli M.&C, Beby Italy & Diluce, Bello Sedie, BENETTI, Besana, Bianchini, BMT, Brand Van Egmond, Bruno Piombini, Bruno Zampa, Busnelli, BOISERIE ITALIA, BAKOKKO, by CAROTI, Cappellini Intagli, Carpanelli, Colección Alexandra, Cugini Marzorati, Ceppi Style, Corte Zari, De Majo, Diegi, Duravit, Epocart, Ezio Bellotti, Fasem, Faustig, Fimes, Formenti, Formia, Forni Mobili, Francesco Molon, ferretti & ferretti, G. A. L., GC Colombo, I.D.L. Export, Il Paralume Marina, Italamp, IPE Cavalli, LANPAS, MASCA, Mechini, Meroni, Francesco e Figli, MM Lampadari, Mo. Wa, Noir, OAK, Pigoli, Possoni Illuminazione, Prearo, Savio Firmino, Silik, Soher, SARRI, SBORDONI, Teuco Guzzini, Tomassi Cucine, Tosconova, Terzani, The Imperial Bathroom, Toscoquattro, Ulivi Salotti, Valmori, Vismara Design, VOLEVATCH, Xilema, Zanaboni najdete také na internetových stránkách showroomu.

Vybroušená čistota, barevný purismus a italský smysl pro detail – jednoduše – wow!

 

Ruční práce a okázalý dekor vyzařují luxus na první pohled, podobné sofa se skvěle vyjímá i v moderním interiéru.

 

Je to konzervativní nebo extravagantní? Těžko říct, svůj italský původ ale tato originální jídelna nezapře.

 

Pro někoho vrchol luxusu, pro někoho absolutně nepřijatelné. Interiér jen pro odvážné.

 

Typická italská moderna a kvalitní nadčasový design.

 

Poctivý kus nábytku, čisté přírodní barvy, dokonalý relax. Palermo, Bologna, Praha...

 

Trochu italského funkcionalismu pro konzervativní pánský pokoj.

 

Letní byt v Itálii s téměř koloniálním aristokratickým stylem.

 

Obývací pokoj konzervativní až do morku kostí. Pro rodinný dům stejně jako pro městský prostorný byt.

 

Umíte si představit dámu, která je doma v této extravagantní ložnici?



Diskuze

Články

 

Kontrast černé a bílé

Malý byt v kontrastech černé a bílé

 

Oživení kuchyně

Přečtěte si, jak vytvořit zajímavou kuchyni v šedém provedení

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)