Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Deee   www
Na seznam kategorie

Zajímavé dekorování v indickém stylu

Moderní podkroví v severském stylu
Vstupte do skandinávského 3kk
Zajímavé dekorování v indickém stylu
Přidat do stylu

Můj styl je INDIE aneb několik rad pro dekorování v indickém stylu

I když by se vám na první pohled mohlo zdát, že dekorování ve stylu daleké Indie je nad síly “normálního” evropana, nenechte se odradit.

Vystupte z šedi minimalistických interiérů, odpoutejte se od pomíjivých módních trendů a inspirujte nadčasovými materiály, barevnými tkaninami, květinovými vzory, dětskými úsměvy i nezapomenutelnou chutí indických pokrmů. Jediné co potřebujete, je vybrat a správně zkombinovat typické předměty indických domácností: dřevěný nábytek, zářivé látky a indické dekorace.

Zapomeňte na jednoduché rovné tvary!

Při výběru dřevěného nábytku raději sáhněte po složitěji vyřezávaném stolku z indického dubu, ořechu, ebenu, mahagonu nebo růžového dřeva. Nevynechejte ani lakované a malované “kousky”, které upoutají na první pohled svou propracovaností.

Postele, stěny i okna zahalte do bavlny a hedvábí!

Bavlna a hedvábí v zářivých růžových, červených, žlutých a tyrkysových odstínech jsou nejčastěji používané látky pro dekorování pohovek. Tyto barvy naleznete na nespočetném množství polštářů a závěsů navíc ozdobených korálky a ručními výšivkami.

Vytvářejte v interiéru tajemství

Pomocí závěsu nebo vyřezávaného paravanu z masivního dřeva docílíte nejen rozdělení místnosti na dva menší prostory, ale vytvoříte i ojedinělé místo s touhou poznat to, co se za závěsem nebo paravanem skrývá. V případě, že nemáte pro paravan dostatek místa můžete použít jednoduché, ale zajímavé koše s poklopy.

Nalaďte vaše stěny do barevné nálady

I přes všechnu záplavu barev a vzorů na pohovkách, polštářích, závěsech a kobercích nezapomeňte na výmalbu a dekorování stěn. V Indii výmalba stěny často odpovídá některému z předmětů, který zároveň místnost zdobí. Takovým předmětem může být koberec, polštář, přehoz nebo obraz. Vyberte si proto jeden odstín z dekorace a přeneste ho i na vaší stěnu. Pokud chcete docílit více lesku, použijte barvy s latexem, ve kterých se krásně odrazí sluneční paprsek. Nezapomeňte, že místo barvy, můžete použít i barevné tapety!

Netradiční dekorace přidají na pravosti stylu

Pořiďte si zajímavé lampy, nádobí, kresby, obrazy a sošky, které mohou například představovat hinduistické bohy a bohyně nebo posvátnou krávu, koně, antilopu či slona. Tyto dekorace doplňte o bronzové a měděné nádobí. Vytvoříte tak jedinečné kombinace, které dokonale odrazí magickou historii Indie a vašemu interiéru přidají na stylu.

Malé barevné lampičky budou zářit v každém koutě, aniž byste je rozsvítili.

Jednoduchý kovový lustr v orientální stylu velmi dobře ladí s masivním dřevem i s luxusnějšími doplňky.

Modernější pojetí koupelny v etno stylu mohou představovat samostatná jednoduchá zrcadla doplněná o barevné čerstvé květiny.

Při vytváření sezení rozhodně uvažujte o polštářích a zajímavých stoličkách!

Na zahradní piknik si připravte barevné deky s třásněmi, květinové ubrusy a pletené nádoby na uložení všeho, co budete při vašem stylovém indickém stolování potřebovat.

Foto by: zarahome.com, indiska.com, harlequin.uk.com, india-forums.com

 

Kam dál?

Nebudete věřit!

Harmonický interiér s východními doteky



Diskuze

Články

 

Přímořské dekorování

Přímořský dekor vás přenese na pláž omývanou příbojem

 

Jak se vaří v kuchyni od IKEA

kuchyně ve skandinavskem stylu se hodí i do podkrovních bytů

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)