Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Deee   www
Na seznam kategorie

Romantická Francie ve stylu blešího trhu

Obrázky z romantického kapradí
Letní pohoštění ve světovém stylu
Romantická Francie ve stylu blešího trhu
Přidat do stylu

Romantická Francie ve stylu blešího trhu

Klíčem k podobnému interiéru je jednoduše láska k Francii, jejímu romantickému venkovskému stylu, láska k zašlému nábytku a původní architektuře a starým časům. Provence a francouzský venkovský styl přináší do interiéru nezaměnitelnou atmosféru, která mnohým učaruje. Podívejte se s námi do domu, kde se láska ke starým věcem stala hlavní koncepcí interiéru.

Všechny místnosti domu jsou designovány ve striktně přírodním duchu a v barvách pro styl Provence typických. Nejčastější kombinací je světlá kamenná podlaha a bílé nebo krémové obložení, světlá omítka stěn a stropu, které doplňuje masivní dřevěný nábytek v přírodní úpravě nebo s patinou a samozřejmě spousty doplňků.

A právě doplňky jsou klíčem k vytvoření té správné atmosféry. Není nic jednoduššího, než navštívit několik bleších trhů, starožitností a antik obchodů a vybrat spoustu doplňků, se kterými můžete pracovat. V interiéru designéři uplatnili jak klasické plechové cedule, staré kovové regály, dřevěné vyřezávané dekorace, tak i spousty starých a zašlých předmětů, které se do interiéru na první pohled vůbec nehodí.

Na jedné straně se může zdát, že se jedná o nesourodou směs stylů a materiálů, přesto ale interiér působí velmi konzistentně a útulně. Styl a design jednotlivých místností je podřízen jejich účelu a obyvatelům. Odvážnější styl je použitý v chodbách, pracovně, obývacím pokoji, kuchyni a jídelně. Naopak střídmějšího zařízení se dočkala koupelna, ložnice a překvapivě i dětský pokoj. Kombinace Provence a shabby-chic vypadá skvěle, co myslíte?

Kam dál?

Bytové doplňky v provensálském stylu

Dekorujeme s bylinkami

Barvy francouzského stylu

Foto: Laetitia Philippe & Rissetto



Diskuze

Články

 

Proměna lisovny oleje v moderní dům

Francouzský venkovský styl v moderním pojetí

 

Garsonka v novém kabátě

proměna malé garsonky v moderní praktický interiér

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)