Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Bytové doplňky v provensálském stylu

Anglické kombinace v barvě modré hortenzie
Dekorujeme s bylinkami
Bytové doplňky v provensálském stylu
Přidat do stylu

Elegantní, vkusný a šarmantní – to je interiér vyzdobený bytovými doplňky ve francouzském stylu, který v posledních letech zažívá triumfální comeback.Tradiční dekorace z úrodné, vlídné a zelené Provence inspirují bytové designéry po celém světě. Domácnosti ve francouzském stylu jsou proslulé vytříbeností a jedinečností. Na první pohled by se mohlo zdát, že je tento styl obtížně dosažitelný, ale nenechte se zmást. Dodržujte několik hlavních zásad a uvidíte, že i vám se podaří vytvořit příjemný moderní interiér.

Lehká elegance a krása starých časů

Oblíbenými bytovými doplňky jsou zejména ubrusy, ložní prádlo, stylové čalounění, záclony a tkaniny, většinou z jemného plátna nebo bavlny. S pomocí textilií vykouzlíte idylickou rustikální kuchyni nebo pohodlnou venkovskou ložnici. Lehký, vznešeně zastaralý styl interiéru zdůrazníte díky typicky francouzským ubrusům v populárním retro stylu, anebo pomocí starožitné keramiky a smaltovaného nádobí, které rozmístíte na policiích. Skvělým tipem jsou také ubrousky, které rozložíte po stolech v charakteristických stůčcích. Každá kuchyně, která se může pochlubit těmito krásnými tradičními doplňky, získá okamžitě rafinovaně vytříbený a dokonalý francouzský nádech.

Koupelna ve francouzském stylu – klenot moderního interiéru

Vysokou popularitu mezi současnými bytovými designéry si udržují také francouzské koupelnové doplňky. Zkuste si pořídit velkou vanu a stylové smaltované umyvadlo. Nezapomeňte na tkaninové závěsy, zvláště máte-li místo vany sprchový kout. Potažené tkaniny jsou ideálním řešením, protože jsou voděodolné a lze je snadno prát. Na trhu je nyní k dispozici opravdu široký výběr překrásných keramických nádob a doplňků pro koupelny ve francouzském stylu, a vybrat si elegantní umyvadla, mísy a vany může opravdu každý.

Nejen vázy, ale také střepy mohou sloužit jako překrásné bytové doplňky

Nenahraditelnými bytovými doplňky pro interiér ve francouzském stylu jsou samozřejmě vázy. Tyto tradiční a oblíbené dekorace mohou mít podobu keramických a smaltovaných nádob, které jsou krásné samy o sobě, ale navíc je ještě perfektně vyzdobíte sušenými nebo čerstvými květinami. Možností, jak umocnit elegantní a vkusnou atmosféru vašeho interiéru, nabízí dekorativní keramika mnoho. Výborně se dají využít i střepy z rozbitých nádob. Ano, i ty fungují ve francouzsky pojatém interiéru jako vytříbené a originální bytové doplňky, a proto se dvakrát rozmyslete, než nějaký pěkný střep z malované nebo starožitné vázy vyhodíte. Pamatujte, že se může ještě skvěle hodit!

Ozdoby nad dveřmi báječně připomínají pohostinnou Provence

Co by to bylo za francouzský styl, kdybyste zapomněli na dekorace dveří! Prostor nade dveřmi je totiž ideálním místem pro pověšení dvou nebo tří starých francouzských talířů. Ty dodají dveřím optickou výšku, ale hlavně vykouzlí opravdovou atmosféru francouzského venkova. Právě v Provence totiž můžete nejčastěji narazit na keramické dekorace, které ve vesnických domech zdobí nejen dveře, ale také stěny nad krby nebo krbovými kamny. Obstarejte si vhodné talíře a keramiku a přeneste v jediném okamžiku každou návštěvu i všechny kolemjdoucí do okouzlující Provence!

 

Kam dál?

Romantický domek pro malé slečny

Francouzský venkov neboli Provence

Lisovna oleje přeměněna v moderní dům

Hlavní důvody, proč si vybrat dubový nábytek

Foto by: jeannedearcliving.dk, mamasioninteriors.cz, yvesdelorme.com



Diskuze

Články

 

Kdo se u nás ženil v máji?

Dan Bárta se ženil v kavárně Styl a Interier

 

Dostupná skandinávská extravagance

Stylový interiér na malém prostoru

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)