Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

V mexickém venkovském stylu

Extravagantní bydlení na horách
Moderní bydlení v historickém domě
V mexickém venkovském stylu
Přidat do stylu

Vše se točí kolem stolu

Inspirujte se opojnou a divokou krásu Mexika! Zařídit si interier v mexickém stylu není vůbec těžké a výsledky nadchnou nejen vás, ale také každou návštěvu.

O dekorování v mexickém stylu si přímo říká nejen obývací pokoj, ale i koupelna nebo jídelna. Tady máte ideální šanci kombinovat staré, tradiční kusy s novými prvky a doplňky, tím docílíte naprosto originálního interiérového designu. Pro pracovní stolek použijte desku s umělou patinou, anebo vybavte novou úložnou skříňku staršími dveřmi z ušlechtilého zašlého dřeva. Stoly jsou nejtypičtějším mexickým nábytkem, a proto i počítačový stolek může být v mexickém stylu. Není nic jednoduššího než přidat k obyčejnému stolku výsuvnou lištu pro umístění klávesnice. Správou deskou pro váš „mexický“ stůl může být část vysloužilých kovaných dveří a výsledek bude dokonalý. Místo klasických skříní využijte jako originální úložné prostory starožitné dřevěné truhly, anebo postavte ke zdi rustikální skříň.

 

I pro interier v mexickém stylu je důležitý komfort a účelnost

Při výběru osvětlení a židlí myslete především na jejich praktické využití. V případě stylového stínidla to může být třeba kovaná lampa s jednoduchým papírovým stínidlem. Židle by měla odpovídat starobylému rustikálnímu stylu, ideální je tedy starožitná čalouněná nebo kožená s umělou patinou.

Pestré barvy evokují divokou a nespoutanou krásu Mexika

Najděte typické mexické vázy, keramiku, mísy a talíře, vše pestře pomalované. Tyto nádoby dodají interiéru pravý ráz jako praktické doplňky, můžete do nich ukládat například kancelářské sponky nebo špendlíky.

Podobně lze využít také květináče pro stylové skladování psacích potřeb. Výborným řešením je umístit do oken místo záclony jeden nebo více pruhů mexických pokrývek či řasené lůžkové přehozy. Mírnější alternativou je jednoduchá jednobarevná tkanina nebo bavlna, např. krémově bílá, kterou zavěsíte na kovové záclonové tyče.

Fotografie a květiny korunují mexický styl interiéru

V interiéru by rozhodně neměly chybět obrázky nebo fotografie s mexickými motivy. Scenérie z Mexika, venkovské krajiny nebo momentky z proslulých fiest umocní atmosféru. Samozřejmostí jsou mexické rostliny – použijte kaktusy, juky nebo agáve anebo je nahraďte podobně špičatými dračinci.

Doplňky a detaily s evropskou inspirací

Při dekorování v mexickém venkovském stylu rozhodně nemusíte trvat na tom, aby veškeré vybavení, nábytek i doplňky byly zaručeně pravé mexické. Nezapomínejte, že Mexiko je země, která po staletí čerpala tradici z evropských zemí a kultur, především ze Španělska a Francie. Svou stopu však v mexické kultuře zanechaly i další národy, které našly v Mexiku svůj nový domov.

Stačí pár typicky ručně vyráběných či zdobených doplňků, jako jsou dlaždice, keramika nebo košíky z kovaného železa, a výsledný dojem může být opravdu velkolepý. 

 

Kam dál?

Červený perský koberec je zpět!

Inspirujte se mořem

Klepadlo – italská klasika v designu dveří

Motivy květin se vracejí aneb hippie styl je zpět

 

Foto by: pichomez.com, smartplanet.com, sndgems.com, itscactus.com, homedit.com



Diskuze

Články

 

Útulná minimalistická garsonka

Minimalistický styl se v tomto malém bytě nezapře

 

2+1 ve Stockholmu

Jak se bydlí v malém bytě uprostřed velkého města

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)