Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Maison Deco   www
Na seznam kategorie

Shabby Chic po francouzsku

Moderní bydlení v historickém domě
Bílá romantika
Shabby Chic po francouzsku
Přidat do stylu

Několik rad, jak dekorovat v Shabby Chic stylu po francouzsku

Určitě jste se již setkali s interiérovými doplňky a nábytkem, který na první pohled působil výrazně opotřebeným dojmem. S nábytkem a doplňky, u kterých laik jen těžko určí skutečné období jeho vzniku. Současná doba tomuto stylu říká Shabby Chic. I když tento "rozbitý a ošuntělý" způsob uměleckého projevu vznikl na anglickém venkově jako kontrast k sentimentálnímu, roztomilému a uhlazenému viktoriánskému stylu, my vám ukážeme, že díky francouzskému přístupu může navíc působit i velmi měkce a útulně. Přečtěte si několik málo tipů, jak na to.

 

Textilie

Kromě "ošuntělých" doplňků vybírejte správné textilie. Používejte tkaniny z bavlny a spoustu ložního prádla. Jako dekorace je velmi oblíbená bílá krajková francouzská košilka. Kromě čisté bílé, používejte režné odstíny a opotřebované pastelové barvy. Opotřebovaný vzhled dodá bílé tkanině čaj. 

 

Industriální doplňky

Zakomponujte do interiéru staré díly. Použijte například starý trezor, plechovou skříň nebo vyřazená železná kamínka. 

 

Základní prvky

Francouzský nádech dodají prostoru ve stylu Shabby Chic notoricky známé prvky jako jsou rokoková svítidla a dřevěné obložení stěn.
 

V interiéru naleznete mnoho doplňků, které nejsou originály, ale jejich podobnost se staršími styly nábytku je k nerozeznání. Postel v ložnici často zdobí polštáře s komplikovanými květinovými výšivkami, nad okny se houpou girlandy s andělíčky a na stěně visí bílá krajková výšivka.

Kam dál?

Trendy bydlení ve stylu Shabby Chic


Romantická Francie ve stylu blešího trhu



Diskuze

Články

 

Vymazlený malý byt s jedinečnými úložnými prostory

Inspirujte se malým bytem

 

Chystáte oslavu? Pak musíte vědět, co právě frčí!

Inspirujte se jedinečnými produkty na dokonalou oslavu

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)