Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: IKEA   www
Na seznam kategorie

Hurá do švédského lesa!

Milujeme námořnický styl!
Chytrá stěna v malém bytě
Hurá do švédského lesa!
Přidat do stylu

Hurá do švédského lesa!

Přeneste se s kolekcí nábytku NORNÄS do švédského lesa. Nová kolekce, která je v prodeji od dubna, přináší do domácnosti designové kousky z kvalitního neupraveného borovicového dřeva. Jednoduchými čistými liniemi je věrná kořenům IKEA, a zároveň vám dává volnou ruku, abyste si jednotlivé kusy nábytku dotvořili podle svých představ.

Kolekci navrhlo sourozenecké duo Marianne a Knut Hagbergovi. „Chtěli jsme skloubit tradiční dojem ze severské švédské borovice a přenést ji do budoucnosti pomocí moderního designu. Proto jsme každý výrobek navrhli v řemeslném stylu, a to i včetně detailů jako jsou zkosené hrany a tradiční konstrukční řešení. Každý kus si můžete dále libovolně upravovat pomocí barev a mořidel,“ přiblížili kolekci sourozenci Hagbergovi.

Výsledkem je kolekce, která nabízí nekonečné množství řešení interiéru a nadčasový styl, který vydrží několik generací. NORNÄS představuje krásu a všestrannou využitelnost borovicového dřeva. Vyznačuje se jednoduchými liniemi, syrovostí materiálu – světlým dřevem, lehkostí a variabilitou. Kolekce NORNÄS představuje typický moderní skandinávský styl.

Výzvou této kolekce bylo samotné borovicové dřevo. „Při použití tohoto přírodního materiálu jsme byli schopni dokonale využít letokruhy a suky ve dřevě, díky kterým se stává každý výrobek jedinečným,“ říkají návrháři Hagbergovi.

„Všechny produkty kolekce NORNÄS jsou vyrobeny výhradně ze dřeva stromů rostoucích v  severských certifikovaných lesích,“ říká Marcus Engman, šéfdesignér kolekce.

„Začali jsme výběrem stromů z dobře kultivovaných a obhospodařovaných lesů. Navrhli jsme takový způsob řezu dřeva, který minimalizuje odpad a zároveň odhaluje jedinečné vlastnosti každého kusu. Chladné skandinávské prostředí zajišťuje pomalý růst stromů
a díky němu i velmi odolné a pevné dřevo. Proto jsme mohli použít design, který je lehký
a vzdušný,“ dodává Marcus Engman.

Kolekce NORNÄS využívá neupravené dřevo, které si můžete sami nabarvit nebo nalakovat a vytvořit si tak svůj vlastní originální kus nábytku. Součástí kolekce je například rám postele, komoda, knihovna, jídelní stůl, lavice, odkládací stolek, vitríny či stojan na víno. Stejně jako většina výrobků IKEA byl nábytek kolekce NORNÄS vytvořen v duchu demokratického designu. Tedy designu dostupného všem.



Diskuze

Články

 

Veronika bydlí v zahradním domku

Reportáž o bydlení v zahradním domku pro odvážné a kreativní

 

Po rekonstrukci ve venkovském stylu

Povedená rekonstrukce starého domu

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)