Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Červený perský koberec je zpět!

Kouzlo francouzské ložnice
Inspirujte se mořem
Červený perský koberec je zpět!
Přidat do stylu

Rudé perské koberce ve stylovém interiéru

Rudý perský koberec dokáže naplnit interiér atmosférou orientu, tepla a bezpečí.  Dokáže zútulnit a prohřát interiér tak výjimečně, jako to dokáže jen málokterá dekorace. Vybrat si můžete z mnoha vzorů a variant. Pokud zvolíte koberec se složitým motivem, zdůrazníte svůj cit pro detail. Sáhnete-li po sytě červené barvě, vyzdvihnete tím svou lásku ke klasice. Zkuste naplnit své pokoje bohatými tóny perského koberce – zde je několik tipů, jak na to.

 

Perský koberec je dominanta pokoje

Perský koberec by měl být v interiéru umístěn s ohledem na to, že se stane automaticky jednou z jeho dominant. Položte jej rozhodně v těch místnostech, v nichž bude rušno a kde okamžitě upoutá pozornost příchozích. Koberec lze umístit třeba před pohovku, ale výborně se bude vyjímat také v místnostech bez jakéhokoli nábytku – docílíte tím prostornějšího vzhledu pokoje a koberec získá dominantní postavení. Pokud je nábytek v místnosti s perským kobercem nezbytný, umístěte jednotlivé kusy pouze po obvodu koberce.

Starožitný nábytek je vhodnou volbou

Nábytek musí s perským kobercem náležitě ladit. Ti, kdo si netroufnou na moderní variace, mohou vybírat tradiční nebo historický nábytek. Interiér s výrazným perským kobercem zaplňte v ideálním případě sběratelskými kousky nábytku, např. starožitným psacím stolem, starobylými skříněmi nebo židlemi v oblíbené anglické verzi rokokového stylu, nazývaný „styl královny Anny“.

Tlumené barvy nebo originální živé variace

Spojte rudou sytost perských koberců se zlatou, hnědou nebo černou! Tyto odstíny můžete použít pro čalounění nebo nábytek a výsledek bude impozantní. V souladu s tradičním stylem, typickým pro perské koberce, by měly barevné vzory zůstat spíše decentní a tlumené. Umístěte v interiéru střízlivé a solidní odstíny polštářů, ubrusů a přehozů. Nebojte se pustit do zajímavých barevných kombinací a variací, aby byl vzhled vašeho interiéru ještě zajímavější a bohatší.

Použijte pro výzdobu domácnosti vybavení a doplňky v párech nebo sadách. Lampy, svícny a jiná svítidla, stejně jako třeba židle v sadách do tradičního interiéru skvěle zapadnou. Tyto předměty jsou krásné, elegantní, ale zároveň působí zdrženlivě, a kromě své užitné hodnoty dokážou výborně podtrhnout jedinečnost a výjimečnost perského koberce. S kobercem nezapomeňte sladit závěsy na oknech, které mohou být také výrazně červené. Dejte pouze pozor na to, aby oba odstíny červené byly ve stejném podtónu.

Foto by: aurdecordesign.blogspot.com, design-crisis.com,ramblingrenovators.blogspot.com

Přečtěte si také:

Klasické americké koberce ozdobí i moderní interiér

Červená barva v moderním interiéru



Diskuze

Články

 

Jak se bydlí podle znamení Lva

Bydlení podle znamení Lva

 

Jak se bydlí s liškou?

moderní interiér skandinávský barevný pro děti v pastelových barvách

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)