Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Nikdy neuděláte chybu, když...

Chytrá stěna v malém bytě
Bydlení podle Ully Koskinen
Nikdy neuděláte chybu, když...
Přidat do stylu

1. Začnete s neutrální barvou a nadčasovým nábytkem

Podívejte se například po klasických tvarech sedací soupravy a po koberci v neutrální barvě. Tyto prvky se prakticky hodí k čemukoliv a jejich vzhled můžete rychle obměnit přidáním barevných polštářů. Moderní klasika je využitelná v mnoha současných interiérových stylech. 


2.  Vytvoříte minimalistický vzhled s několika „nečekanými“ překvapeními

Mnoho lidí namítá, že minimalisticky zařízená místnost nepůsobí útulně. Strohost, rigidní sedátka a nízko položené sedačky mohou toto vnímání jen podpořit. Avšak s pomocí minimalistické koncepce, můžete jednoduše vytvořit i moderní interiér, který bude hřejivý, a ve kterém se budete cítit dobře.


Pořiďte si jednoduchý, nadčasový, nezdobený nábytek v jednoduchých liniích, ale zároveň vneste do místnosti kouzelnou, nečekanou atmosféru pomocí nadměrného množství polštářů z těžkého, smyslného kašmíru, zajímavého koberce nebo luxusního přehozu vyrobeného z prvotřídního vyšívaného hedvábí.


3. Využijete pravidla: "protiklady se přitahují"

To je jedno z „nejdůležitějších pravidel“, které se v současném moderním trendu používá. Pokud se rozhodnete pro tento eklektický styl, pak raději dekorace promíchávejte. Rozhodně je neurovnávejte.

Pohrajte si s věcmi okolo sebe, kombinujte věci vážné a vtipné, tmavé a světlé, staré a nové, lesklé a matné, starožitné a moderní, jednoduché a zdobné, odřené a vyleštěné.



Pravdou je, že ne vše se k sobě hodí, ale kombinovat můžete téměř cokoliv. Zkuste to! Pohrajte si s tím, co už doma máte a uvidíte, že budete překvapeni a potěšeni výsledkem vlastní kreativity.

Kam dál?

Základy švédského dekorování

Barvy francouzského stylu

Snadná proměna kuchyňské linky

Jeden dětský pokoj = čtyři snadná řešení

 

Foto: dixonphotography.com



Diskuze

Články

 

Léto je tady!

Příjemné posezení v zahradě, kde vše kvete a voní!

 

Nábytek pro malé byty

mobilní nábytek pro malé byty inspirovaný japonským minimalismem

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)