Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Armani – luxusní interiér

Netradiční obklady
Několik rad pro dekorování v retro stylu
Armani – luxusní interiér
Přidat do stylu

V posledních letech svět interiérového designu napjatě sleduje zápas mezi klasickými návrháři interiérů s jejich kolegy z módní branže. I typický představitel haute couture Giorgio Armani se vrhnul na bytový design.

Právě Armáni patří k jednomu z průkopníků módních umělců, kteří se zaměřili i na další druhy designu. Po navrhování šatů a kabelek, propadl kouzlu bytových doplňků.  No řekněte sami, neláká vás si místo ručně vyšívaných šatů pořídit domů nádherný příklad vytříbeného stylu v podobě luxusního kousku od samotného Armani?

Kolekce bytových doplňků Armani přináší nenápadnou eleganci v obou svých linií. Giorgio i v bydlení zůstává zcela věrný diskrétnosti a minimalistickým liniím v různých podobách. Na své si přijdou jak vyznavači moderního městského stylu, tak i zastánci tradiční podoby venkovských sídel. Inspirací obou konceptů byla rovnováha a sám Armani svůj tvůrčí přístup označil za nekončící hledání symetrie s harmonií. Celou linii tak provází myšlenka funkčního a elegantního designu, který dokresluje jedinečnost lokalit, ve kterých jeho potencionální zákazníci žijí.

Nová kolekce Armani/Casa signalizuje nový přístup k interiéru, který nahrazuje tradiční pojetí řešení přizpůsobených různým prostředím. I z toho důvodu vytvořili designeři od Armaniho dva samostatné koncepty stylů bydlení. Linie městského bytu staví do popředí půvab a rafinovanost, naproti tomu koncept venkovského domu klade důraz na pohodlí s důrazem na praktičnost, která jde ale vždy ruku v ruce s maximálně příjemným a vysoce estetickým prostředím.

Linie metropolitního, luxusního bydlení je založená na designu, který v sobě snoubí eleganci s moderními materiály, jakým je například lesklý černý javor, zlatočervená mosaz a přírodu evokující pergamen. Použité barvy a materiály směřují k jednoduchosti a neutrálnosti, jež mají navodit pocit příjemného klidu vybízejícího k odpočinku po náročném dni ve městě.

Naopak kolece Holiday Home, se nese přesně v opačném duchu. Její designeři kladou důraz především na funkci a pohodlí. Již na první pohled je zřejmé, že pro její tvorbu čerpali inspiraci z přírody a snažili se zachytit dynamiku a pocit volnosti připobytu venku - to vše se stále ryzím rukopisem značky Armani. Holiday Home pracuje s odstíny barev a vlastnostmi dřeva, tyto dvě základní linie jsou neodmyslitelnou součástí prostoru.Nábytek je prioritně funkční, zvýrazněný praktickými detaily, jakými jsou opěrky na hlavu a paže, pečlivě vypracovaná záda pohovek, vždy luxusně polstrované židle a užitečné zásuvky schované pod postelí.

Samostatnou pozornost si zaslouží použité látky. Všechny totiž pocházejí z originální dílny Armani/Casa, která pro tuto příležitost vytvořila novou textilní linii nazvanou Rubelli. Koupelnová řada obkladů je pro změnu pojatá ve stylu Armani/Roca, která čerpá inspiraci ve struktuře dřevěného uhlí, lakovaného dubu a třešně. Obklady jsou vyráběny na míru, takže si jej mohou zákazníci plně přizpůsobit svému vkusu a potřebám. Tkaniny kolekce Rubelli v sobě skrývají důmyslné vzory, které vytváří 3D efekt. Tomuto účelu slouží například luxusní samety a jednoduché tkané hedvábí.  Designeři se nechali inspirovat i 20tými a 30tými léty, když do této kolekce zařadili zcela novou řadu grafických listů.

Tlumené tóny, přírodní prvky a decentní lesk – taková je kolekce Armani/Casa. Giorgo Armani v každém kousku svého designového nábytku dokonale zkombinoval jeho pověstný um propojit funkční prvky s prvotřídní kvalitou a krásou.

A kdo z nás by si nepřál vnést do svého domova trochu kouzla značky Armani?

 

Mohlo by vás zajímat:

Hlavní důvody, proč si vybrat dubový nábytek

Interiér plný stylu a umění

Stylové bydlení v bílé

Art deco koupelny pro vaší inspiraci

 

Foto: Armani



Diskuze

Články

 

Kvetoucí skořápky

Originální nápad na velikonoční výzdobu

 

Bydlení v eko domě

Podívejte se, jak se bydlí v eko domě

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)