Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Tipy na stolovani v asijském stylu

Zelený trend v interiérech
Kuchyně se skandinávským dotekem
Tipy na stolovani v asijském stylu
Přidat do stylu

Jak uspořádat stůl v asijském stylu

Dopřejte svým přátelům pravé asijské pohoštění se vším všudy a nabídněte jim opravdovou chuť Dálného východu nejen skrze chuťové buňky, ale také díky stylové výzdobě interiéru. K vytvoření etno atmosféry u jídelního stolu, není zapotřebí vydávat se pro inspiraci na dalekou cestu. Přečtěte si pár tipů, jak dekorovat v asijském stylu.

Asijské inspirace – svíce a talíře

Asijský styl klade tradičně důraz na čisté linie a přírodní prvky. Výzdobu stolu začněte výběrem mísy. Vyberte si obdélníkový nebo čtvercový tvar s jednoduchými liniemi. Umístěte na stůl jednoduchý svícen se svíčkami. Svícen můžete obklopit hladkými kameny. Svíčky by měly mít bílou, krémovou nebo vodovou barvu.

Prostírání na stole hraje zvláště důležitou roli. Ideálním materiálem je bambus, ale můžete použít i jiné přírodní látky. Při výběru nádobí použijte porcelánové nebo dřevěné misky a talíře. Vhodné jsou i hranaté tvary – pokud máte doma hranaté talíře, neváhejte je použít!

Ubrousky skládané jako origami

Jídelní stůl v asijském stylu můžete doplnit tradičním japonským uměním - origami. Nebojte se pustit do kreací s ubrousky a vytvořte pomocí rozličných záhybů zajímavé tvary.

Klasické asijské hůlky místo běžného příboru

Zapomeňte na příbory – stylové stolování v asijském duchu si žádá hůlky. Ovšem jistota je jistota, a proto si pro vaše hosty nechte nějaký ten příbor v záloze, v bezpečí nedaleké zásuvky.

Jednoduchý tip, kterým jistě oslníte

Zkuste napsat jméno vašeho hosta na netradiční podklad. Použijte například malý kámen a tuto jmenovku umístěte doprostřed každého talíře. Můžete jím také zatížit ubrousek. Skvělým řešením je použití několika květináčů, např. v barvě terakota, do kterých vsadíte bambusové stonky. Můžete se spolehnout, že každý host, který najde své jméno na takovém květináči, bude nadšen!

Jako dekoraci můžete použít i porcelánové misky naplněné lístečky čaje.

 

Přečtěte si také!

Oáza klidu v Zen stylu.

Dekorování vduchu principu Zen.



Diskuze

Články

 

Venkov po anglicku

Anglický dům ve venkovském stylu

 

Shabby Chic po francouzsku

Ošuntělý vzhled interiérů aneb Shabby Chic

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)