Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Po čem děti touží

Jednoduchá pravidla country stylu
Italská dlažba od starověku po současnost
Po čem děti touží
Přidat do stylu

Vzpomínáte si na svá dětská léta? Tehdy byl dětský pokoj středobodem vašeho života. Právě tam probíhaly vaše hry a zábavy, tam jste si připravovali úkoly do školy nebo snili o tom, jaké to bude, až budete velcí. A právě návrat do dětských let by vám měl připomenout, že dětský pokoj rozhodně není, jak si mnozí rodiče představují, jenom místnost, kam se děti chodí vyspat. Ne – pokojíček je přece mnohem více! A tomu by mělo odpovídat veškeré jeho vybavení, a zvláště nábytek.

Dětský pokoj je dětské království!

Každý dětský pokoj je především soukromým prostorem. V něm děti tráví velkou část svého volného času a je tudíž nutné, aby byl stráven v absolutním bezpečí a dokonalé pohodě. Proto byste měli vybírat nábytek do pokojíčku s obzvláštní péčí. Pamatujte, že nábytek je velmi důležitým faktorem nejen v otázce celkového komfortu, ale také vzdělávání vašich dětí. Vytvořte svým nejmenším takové prostředí, ve kterém bude radost otevřít knížku nebo psát si nové poznatky do sešitu!

Rozvíjejte fantazii svých dětí

Provedení dětského pokoje je již samo o sobě přípravou na učení a zdokonalování dovedností dítěte. Pokud je ještě příliš malé, než aby plně projevovalo své sklony, touhy a zájmy, které by se daly promítnout do designu pokojíčku, jste to vy, kdo rozhodne o uspořádání a tematickém zaměření místnosti. Pokud však vaše dítě tíhne k určitému zájmu nebo má nějakého koníčka, není nic jednoduššího (a také správnějšího!), než mu zařídit a vyzdobit pokoj podle jeho gusta. To se týká samozřejmě také veškerého nábytku.

Postele a palandy

Chlapci obvykle milují palandy. Vybírejte spíše světlejší odstíny, neboť ty se následně lépe spárují a sladí s ostatním nábytkem a dalšími dekoracemi dětského pokoje. Spoléhejte vždy na kvalitní výrobky, které vydrží několik let. Pamatujte, že častá změna postele v dětském pokojíčku není vhodná – dětská postel není obyčejný kus nábytku, je to pelíšek, bunkr, hrad – soukromí vašeho dítěte. Jinak samozřejmě platí, že změny v interiéru dětského pokoje se provádějí hlavně v závislosti na tom, jak roste.

Raději praktické komody než vysoké skříně

Nezapomeňte na komody. Ty jsou v dětských pokojích často opomíjeny a místo nich se používají klasické vysoké skříně. V moderních, bezpečných a stylových interiérech dětských pokojů je ale právě komoda sázkou na jistotu. Proč? Pokud umístíte v interiéru vysokou skříň, budete svého všetečného drobečka jen povzbuzovat, aby na ni vylezl! Tím vzniká nebezpečí, že si malý horolezec přivodí ošklivé zranění při pádu na zem. Díky komodám ovšem nic takového nehrozí. A pokud máte strach, že si dítě přivře v zásuvkách prsty, použijte brzdičky. Nízké, například trojzásuvkové komody můžete výborně využít jako noční stolky vedle postele, takže navíc ušetří spoustu místa.

Design dětských pokojů musí být podřízen bezpečnosti

Dětská duše přímo kvete kreativitou a tvůrčími nápady. Které dítě by nemělo rádo barvy, kreslení nebo puzzle! Dětský pokoj proto nutně potřebuje odpovídající stůl a vhodnou židli. Díky tomu může správně rozvíjet svůj potenciál, a navíc bude přirozeně vedena k samostatnosti. Co se týče výběru židle, je vhodné zvolit spíše robustní typ – vzpomeňte si, kolikrát jste jako dítě na židli klečeli nebo stáli! Samozřejmostí je dostatečné polstrování, abyste zabránili nehodám a zraněním. A kdo chce mít jistotu opravdu dokonalou, vybaví chrániči také rohy dětského stolu.

Mohlo by vás zajímat:

Jeden dětský pokoj = čtyři snadná řešení

Romantický domek pro malé slečny

Minimalistická vila pro velkou rodinu

Dívejte se na svět přes růžové brýle!

 

Foto: 1st-option.com, alinea.fr, bonaldo.it, feldmanarchitecture.com, johnlewis.com, lottaagatone.se, potterybarnkids.com, laszslozsuzsi.hu



Diskuze

Články

 

Moderní kuchyňské ostrůvky

Kuchyňský ostrůvek – znak moderního interiéru

 

Moderní bydlení na venkově

Dopřejte si ničím nerušený, zdravý a komfortní život na venkově

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)