Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Tinekhome   www
Na seznam kategorie

Jarní bydlení podle Tiny

Jak se bydlí v kostele
Jídelní ubrousky zdobí chřest a mangold
Jarní bydlení podle Tiny
Přidat do stylu

Dánská designérka Tine

Slavné dánské designérce bylo teprve 12 let, když si poprvé vymalovala svůj pokoj. Přečtěte si, jak na své začátky vzpomíná.

"Tenkrát mojí snahu odnesl velký podkrovní pokoj u mojí tety a strýce, kde jsme s maminkou bydlely a já si dodnes pamatuji, jak moc hrdá a šťastná jsem byla na růžovou barvu stěn, která mi přinášela pocit, že jsem v nebi. Nakoupila jsem si spoustu různých dekorací a v mém růžovém snu jsem z nich tvořila malá zákoutí.

Když mi bylo 16, přestěhovali jsme se do jiného domu. Můj pokojíček byl sice menší, ale moje vášeň pro dekorování rostla. Ve chvíli jsem si svojí místnost přeměnila do malého bytu s ložnicí, obývacím pokojem a pracovním prostorem. Není pochyb o tom, že to byl začátek mého života jako interiérové designérky.

Inspirovala mne moje rodina

Moje maminka a teta byli vždy spíše kreativní dámy. Teta Hanne pracovala pro Lene Bjerre, velmi známou dánskou značku. Šila můj první set spodního prádla z jemné, bílé bavlny a hedvábnou krajkou, stejně jako moje první školní šaty. Její pokoj se vším tím šitím a pracovní duch jsou vzpomínky, které v sobě uchovávám jako poklad.

Moje maminka vlastní květinářství a prodává úžasné růže. Jednoho dne, na mé cestě domů z výletu do Osla, jsem obdivovala začátek léta a najednou jsem si uvědomila, že všechny mé květináče na terase jsou ještě prázdné po dlouhé zimě.
Byl to teprve začátek května, ale přesto, léto už začalo. Víkend bez květů na mé terase mi najednou přišlo nepředstavitelné. Rychle jsem zavolala své matce, a když jsem přijela druhý den domů, dřevěná terasa se naplnila úžasnými, nádhernými bílých a fialových růží, modrých hortenzií a nádherných muškátů. Jak úžasné je mít maminku, která vás naučila milovat květiny, a která ví, které z nich milujete nejvíce!

Jakmile jsem dokončila vysokou školu, začala jsem pracovat v life stylovém obchodě, jedním z prvních v Dánsku, který kombinoval oblečení a design interiéru. Podle mě, skvělá kombinace!

Mít svůj vlastní obchod

Práce v life stylovém obchodě byla zdrojem inspirace pro otevření mého vlastního obchodu. Bylo mi 22 let a největší výzvou pro mne bylo vytvořit prostor, ve kterém bych se odlišila. Začala jsem ve Francii na veletrhu Maison et Object a následovalo 6 nádherných tvůrčích a úspěšných let. Zatímco trend se ubíral ve šlépějích růžové, blankytně modré, nepřeberném množství květů, shaby chic stylu, já jsem se rozhodla pro minimalističtější přístup: čistou šedou, sytě modrou, bílou, tmavě hnědou a černou. To vše nakonec vedlo k vytvoření vlastního konceptu a k založení společnostiTine K Home".

Kam dál?

Vintage bydlení podle Niny

Bydlení podle Pauliny Arcline



Diskuze

Články

 

Dřevo v hlavní roli!

Nádech skandinávského stylu v krásném bytě.

 

Jak se bydlí na farmě

Podívejte se, jak se architektovi podařilo propojit tradiční s moderním

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)