Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: House Beautiful   www
Na seznam kategorie

Zjistěte, které barvy právě frčí!

Mramor, měď a mosaz v zelené kuchyni
Harmonický interiér s východními doteky
Zjistěte, které barvy právě frčí!
Přidat do stylu

Barevné trendy roku 2021 vám zvednou náladu!

Plánujete letos modernizaci svých interiérů? Od veselých žlutých až po bezproblémové béžové, existuje spousta krásných barev, které budou inspirující pro váš další projekt dekorování a zvednou vám náladu. Zjistěte, které barevné trendy budou letos řádit. 

 

Zářivá žlutá - barva štěstí a energie

Dopřejte svému interiéru radost díky veselým výbuchům žluté barvy, barva která symbolizuje štěstí, pozitivitu, teplo a energii. Žlutá patří mezi trendy barvy a stala se jednou z nejpopulárnějších barev roku 2021, protože všichni doufáme, že se věci po náročném roce 2020 zase „zesvětlí“.

 

Náš tip:

Věděli jste, že výmalba nebo obklad koupelnových stěn na zářivě žlutou barvou pomůže k rannímu navýšení vaší energie?

Trendy můžete být i bez velké renovace - což takhle krásný žlutý pléd přes postel v ložnici?

I klasickým interiérům v anglickém nebo francouzském stylu sluší letošní výrazná žlutá. Stylově a v duchu nadčasových interiérů je zkombinovaná se základní neutrální šedou - vždycky dobrá volba, co myslíte?

Pokud máte dostatek odvahy, nebojte se žlutých vstupních dveří - získáte skutečně originální scénický vchod!

 

Povznášející zelená - barva vyvážení a klidu

Povzneste svůj unavený obývací pokoj a dopřejte mu osvěžení. Použijte další z top trendy barev roku 2021 - sytě zelená barva je ta správná volba. Je to barva uklidňující a její použití v interiéru docílí dokonalý vyvážený pocit. Díky svým až terapeutickým učinkům velmi dobře funguje v „home office“ nebo v IT místnostech.

Tento prostor s malou kuchyní, ale velkým zeleným gaučem je jako šitý mladé generaci.

Se zelenou barvou bude ale spokojena i starší konzervativnější generace . zelená je prostě dobrá!

A nakonec trochu rafinovanosti v podobě stylingu "tón v tónu". Výmalba stěny není v kontrastu s komodou - ba právě naopak. A výsledek? Posuďte sami.

 

Zemité tóny - základní kámen interiéru

Není překvapením, že zemité tóny se stále drží na výsluní a platí to i pro rok 2021. Zemité barvy jsou jedny z nejlepších pro vytvoření uvolněného a příjemného pocitu v interiéru. Při jejich kontrastu s jasnějšími tóny, jako je například lesní zeleň, docílíme bohatšího zážitku, který si ve svých domovech můžeme vychutnat.

 

Náš tip:

Pokud se chystáte nově vymalovat, pak určitě nezapomeňte na barvu roku s názvem Brave Ground z nabídky Duluxu. Její zemité tóny vytvoří v interiéru dokonalý pocit uvolnění.

Barva Brave Ground - toto slovní spojení by se dalo volně přeložit jako statečná hnědá. A je to tak. Atmosféra celého tohoto obývacího pokoje stojí výlučně na výmalbě tímto krásným hnědým odstínem.

Zemité barvy jsou nenásilné. Netrpí, když je spolu provážete. Nesnažte se je násilnit a nechte je v interiéru volně proplouvat - docílíte nenapodobitelný pocit příjemných interiérů. Tady není prostor pro silný kontrast a extravaganci!

 

Morušové odstíny - známka luxusu a charakteru

Hledáte odvážnější barvu? Dopřejte si teplejší paletu moruše – luxusní odstín, kterým může přinést více hloubky do útlé bílé místnosti. Tato stylová tónovací barva s lehkým podtónem méně známého ovoce, je snadným způsobem, jak oživit váš obývací pokoj, koupelnu nebo studovnu, dodat mu náboj.

Věděli jste, že:

Všechny odstíny barvy moruše krásně odráží světlo, ať už vymalujete stěnu nebo strop, přinese do vašeho interiéru úchvatnou barvu.

Výrazná výmalba oživí především chodby, nebojte se jít do velkých ploch a nemalujte pouze jednu stěnu, přetřete i sokl a nezapomeňte na zásuvky!

Kombinace se zelenou je přirozenou kombinaci plodů moruše a zelených lístků. Nemusíme vymýšlet to, co příroda v barevných kombinacích už udělala za nás.

Pro všechny příznivce pravidla "méně je někdy více" máme tuto nádherně jednoduchou ložnicovou inspiraci v podobě polštářů a přehozu v decentním morušovém odstínu.

 

Zemské tóny - prostor pro kontrast

Zemské tóny představují barevnou paletu inspirovanou přírodou. Tyto barevné odstíny jsou sofistikované, emotivní, odrážejí svět kolem nás. A tak se nebojte sáhnout po barvě ohnivého pomeranče, studené černé nebo po krásném, jemném bílém odstínu.

 

Okamžitý efekt:

Pokud nechcete malovat místnost, můžete se obrátit na cenově dostupné doplňky v zemských tónech. Pro okamžitý efekt můžete pořídit obraz, vázy, polštáře nebo koberce.

Kouřové lampy, plameny ohně, použití zemité černé barvy na poštářích, stěně a krbu, výběr zrzavé kůže - to vše je dáno do kontrastu světlých křesel a stolku i oken bez záclon.

 

Rustikální barvy - návrat venkova

I letošní rok je v mnoha ohledech ve znamení návratu k venkovu. Současný moderní rustikální styl se opírá o přírodní tóny dřeva a kamene, výmalbám vládne křídově bílá v kombinaci s krásnými hlubokými tóny jílu, zemité hnědé a světle béžové. Perfektní doplňky jako lustry, lampy, vázy i polštáře musí být z přírodních materiálů. Tyto dokonalé kombinace posouvají tradiční venkov mnohem dál a dokážou vytvořit jednotnou atmosféru a velmi osobní prostředí.

Dřevo a kámen jsou stabilní nadčasové materiály, bez kterých se rustikální styl neobejde. Výhodou těchto materiálů je jejich ohromná kombinovatelnost s jinými styly, vzory a dekoracemi.

Současný rustikální styl se posouvá k větší lehkosti díky moderním jednoduchým tvarům.

Novými prvky soudobého rustikálního stylu jsou "trofeje z cest". Pokud chcete být trendy, zapomeňte na paroží z jelena a vycpané veverky, podívejte se po pletených vázách, dřevěných figurkách a hliněných vázách - vše v zemitých barvách.

 

Pastelové odstíny - kouzlo jara a léta

Pastely mají schopnost rozjasnit každý nevýrazný prostor. Od odstínů dětské modré až po světle růžovou, přinášejí jarní a letní laskavost a osvětlují nejtemnější zimní dny. Chcete-li dosáhnout dokonalosti, nezapomeňte na čerstvé jednoduché květiny - lehké zelenkavé tóny pastelový interiér krásně doplní.

 

Možná si vzpomenete na popularitu pastelových tónů amerických 50-tých let. A jak je vidět, pastel z výsluní nezmizel ani ve 21. století. Inspiraci však hledejte v jednoduchém, moderním skandinávském stylu!

Paleta pastelových tónů je široká a nemusí se "zcvrknout" na modrý a růžový pokojíček. Prachově měkká šedá výmalba s párem hus je dokonalá! Jemné tóny růžové a zelené obstaraly živé rostliny - i tak se dá vytvořit krásný pastelový interiér!

 

Kam dál?

Moderní obývák se žlutou pohovkou.

Zelená a šedá kombinace barev.

Posezení v harmonii s přírodou. 

Jak oživit šedou barvu. 



Diskuze

Články

 

Venkovské bydlení

Nádherná chalupa pro život

 

Nákup nábytku na internetu? Proč ne?

Je nábytek tím správným zbožím pro nákup po internetu?

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)