Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Deee   www
Na seznam kategorie

Změňte tvář své kuchyně bez velkých nákladů

Bydlení s chutí vína
Jak zařídit obývací pokoj v minimalistickém stylu
Změňte tvář své kuchyně bez velkých nákladů
Přidat do stylu

Změňte tvář své kuchyně bez velkých nákladů

Kuchyň představuje jedno z nejdůležitějších míst každé domácnosti, a proto by měla vyjadřovat osobnost svého majitele stejně jako ostatní místnosti. Poradíme vám pár jednoduchých tipů, jak vdechnout vaší kuchyni novou image i s omezeným rozpočtem.

Barvy jsou nejjednodušší cestou k nové vizáži kuchyně

Nejjednodušší cestou k zásadní proměně vaší kuchyně je změna barvy. Vymalujte nově plochy – stěny, podlahy i desky – a získejte svěží a neotřelý vzhled kuchyně. Zkuste barvy kombinovat do pruhů a vytvořit dojem tapety anebo sáhněte po lesklých latexových barvách, které půjdou v budoucnu snadno čistit. Nebojte se ani malování kuchyňských skříní - i když je budete muset odmontovat a po vymalování znovu instalovat – výsledek bude stát rozhodně za to!

Obložte a dekorujte skříně

Dalším skvělým způsobem, jak změnit a oživit vzhled kuchyně, je výměna dvířek kuchyně. Je přitom zcela na vašem stylu a vkusu, jestli zvolíte vintage vzhled doplňků, nebo se poohlédnete po malovaných skříních nebo vyřezávaných dveřích a veřejích. Nebojte se ani radikálních změn a vylepšení, jako je např. odstranění celých dveří a jejich nahrazení trendovými skleněnými plochami tak, aby vznikly originální vitríny. Skleněné plochy mohou mít podobu dekorativního, leptaného nebo i barevného skla.

 

Laminát nabízí netušené možnosti

Stejně jednoduše, ale přitom efektivně lze aktualizovat vzhled kuchyně pomocí inovace či rekonstrukce kuchyňských linek. Můžete se rozhodnout třeba pro levnou, ale velmi praktickou laminátovou linku. V současné době se vyrábějí laminátové linky, které věrně napodobí např. žulu, pískovec, mramor či jiný ušlechtilý materiál. Velmi stylový a noblesní vzhled zajistí kuchyni keramická nebo kamenná deska. Nezapomeňte, že svou linku – zejména laminátovou - můžete ozvláštnit vhodným nátěrem. Velmi důležitá pro celkový vzhled kuchyně je také harmonie linky s dlaždicemi, podlahou či stěnami interiéru.

Nebojte se experimentu a vyhrajte si s barvami a světlem

Pokud máte v kuchyni dřevěnou podlahu, je vhodné přizpůsobit její barvě také výběr nových odstínů – zvolte třeba černé, hnědé, teplé nebo neutrální barvy. Nebojte se pohrát si s barevnými kombinacemi a texturami látek a textilií – ubrusy, záclony, ale také obyčejné ručníky a utěrky skýtají takřka nepřeberné možnosti všem kreativním jedincům, kteří se nebojí experimentovat! Zaměřte se na potahové tkaniny a vytvořte ze zbytků starých látek kuchyňské běhouny a předložky. Přesvědčte se, že stačí málo, a vaše kuchyně dostane zcela novou tvář!

 

Kam dál?

Čistý design a útulný interiér ve skandinávském stylu

Moderní designové bydlení s etno prvky

Bytové doplňky v provensálském stylu

 

Foto: trendzona.com, theinspiredroom.net, bullgalery.com, mosbuildingarts.com, houzz.com, ciiwa.com, decorellaknox.com, drawthecourtains.com, colombinicasa.com



Diskuze

Články

 

Retro bydlení na cestách kolečkách

Jak se bydlí v karavanu

 

Anglické barevné kombinace

Jak kombinovat barvy v interiéru

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)