Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Deee   www
Na seznam kategorie

Dva v jednom dětském pokoji

Návštěva v Dánsku
Přeměna umyvadlového koutu
Dva v jednom dětském pokoji
Přidat do stylu

Dva v jednom dětském pokoji

Máte doma holčičku a chlapečka a trápíte se nad tím, jak vyřešit rozdělení dětského pokoje tak, aby byly obě děti spokojené, řešení nebylo dočasné a dobře vypadalo? Přinášíme vám jednoduchou inspiraci a tip, díky kterému se i malý dětský pokojíček pro dvě děti může změnit v příjemnou místnost "ušitou na míru". 

Pro opravdu malé děti není nutné dětský pokoj vizuálně rozdělovat. Většinou postačí základní dětské barvy a motivy zvířátek. Jakmile ale děti začnou chodit do školy, je potřeba změnit nábytek v dětském pokoji nutná. Doplnění interiéru o psací stoly, knihovny a úložné prostory pro školáka si už vyžaduje interiérovou koncepci. Přinášíme vám tip, ve kterém je základ interiérové koncepce postaven na tapetách a jednoduchém bílém nábytku.

Do menších dětských pokojíčků je vhodnější identický nábytek a stejný vzor na tapetě, rozdíl je pouze v barevnosti tapety. Tato koncepce staví na "párovém" uspořádání dětského pokoje, který zajišťuje rovnováhu pokoje a jeho prostor nezmenšuje.  

Tato koncepce je založena na tapetách z jedné kolekce, u které je výhoda, že oba motivy (pruhy a ptačí klícky) jsou v identických barvách. Společné body v této koncepci jsou 3: prvním bodem je volba tapet, druhým stejná barevnost a třetím je identický nábytek. I toto je vhodné řešení pro menší dětské pokoje, které ale navíc nabízí větší kreativitu.

Koncepce postavená na kombinaci dvou stylů, s jasným vzkazem "to je moje" patří mezi náročnější, ale může nejvíce odpovídat povaze dítěte. Je vhodnější pro větší dětské pokoje. Holčičky se dlouho chtějí cítit jako princezny a kluky zase baví sport. Jak tohle dát dohromady? Držte se pravidla neutrálního bílého nábytku a identické barevnosti tapet. Hledání té správné tapety a barvy zabere sice spoustu času, ale výsledek bude jedinečný!

 

Kam dál?

Několik rad pro malý byt

Pár tipů, jak si udělat pořádek v šatníku

Přeměna umyvadlového koutu



Diskuze

Články

 

Bydlení podle Stelly

Skandinávská nádhera podle interiérové designérky

 

Jak se bydlí podle Marie Flanigan

Jak bydlí úspěšná interiérová designérka? Podívejte se!

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)