Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Deee   www
Na seznam kategorie

Nebudete věřit!

Etno styl v moderním interiéru
Inspirativní jednoduchý styl
Nebudete věřit!
Přidat do stylu

Proměna interiéru hotelu ve Špindlerově Mlýně 

Podívejte se na proměnu interiéru hotelu Stoh ve Špindlerově Mlýně. Podívejte se na výsledek designérské práce, který je možný dosáhnout i s minimálními finančními prostředky v rekordně krátké době jednoho měsíce. Jediné co je k tomu třeba, je jasný návrh interiéru, a "osvícený" investor, který nechá designéra koncepci naplnit.

Díky práci designéra, která spočívala především ve správné volbě návrhu jednotlivých místností, zařizovacích předmětů, materiálů a barev dostal celý prostor hotelu přátelskou atmosféru, pocit klidu, tepla a pohodlí. Horská ubytovna se tak přeměnila v komfortní hotel s výrazným stylem a zapamatovatelnou atmosférou inspirovanou kvalitními alpskými interiéry.

 

Restaurace s krbem je srdcem hotelu

Původní stav interiéru restaurace byl rozdělen na dvě části. Úkolem designéra bylo i zakomponování stávajícího vybavení.

Restyling si vyžádal odstranění dělící příčky a vytvoření "srdce" interiéru, kterým se stal krb s dominantou extravagantního slona s parožím a starý teakový stůl pro 8 - 10 hostů. Ostatní stoly byly stylově překryty ubrusy a na židle byly ušity potahy.

Interiér restaurace musí plně odpovídat  kvalitě nabízené kuchyně.

 

Správná koncepce je základ každého interiéru!

Každá změna obytného prostoru si žádá zpracování koncepce. Restyling hotelu Stoh spočíval především na vytvoření jasného motivu a stylu, který by povznesl úroveň celého interiéru s minimem finančních prostředků. Kromě přírodních materiálů, jakými jsou dřevo, kůže, kámen a kožešina, teplých odstínů, které přispívají k útulné atmosféře, jsme zvolili i výrazné extravagantní prvky.

Zvolené barvy - hnědá, béžová a terakotová se opakují v různých mutacích ve všech veřejných prostorách.

 

Šetřit se může, ale ne tam, kde se to nevyplatí!

Tradiční anglické tapety, kvalitní lněné textilie a promyšlené tóny výmalby doplnily stávající zařizovací předměty. Volili jsme jeden vzor tapet ve třech barevných variantách, doplněný o textilie na závěsy a přehozy ve stejném vzoru.

 

Podívejte se, co dokáže obyčejná barva!

Barvy hrají v celém hotelu výraznou roli, ale nejvíce vás jistě zaujmou ve spodních salonkách. Oba salonky totiž postrádají okna,  a proto bylo právě v těchto místnostech velmi důležité dbát na výběr jasného a zároveň teplejšího odstínu. Zvolili jsme barvu terakoty, kterou jsme v souladu s koncepcí doplnili o hnědé, béžové a kovové tóny.

 

Co zaujme na první pohled?

V hotelu, kromě slona s parožím, najdete i věšáčky v podobě mysliveckých zajíců, staré plechové lampy nebo obložení baru starými dřevěnými fošnami.

Návrh interiéru: Lucie Dudáková, Styl & Interier

 

Kam dál?

Interiér podle znamení Kozoroha

Dekorování podle znamení Vodnáře

Přeměna umyvadlového koutu



Diskuze

Články

 

Malý byt v Sydney

Čistý a přírodní malý byt v Sydney

 

Retro doplňky v hlavní roli!

Světlý interiér, kde dominuje retro nábytek

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)