Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Pár tipů, jak si udělat pořádek v šatníku

Jak se bydlí v eko domě
Etno styl v moderním interiéru
Pár tipů, jak si udělat pořádek v šatníku
Přidat do stylu

Pár tipů, jak si udělat pořádek v šatníku

Znáte to. Ráno se probudíte, otevřete šatník a chcete si vybrat oblečení na celý den. Jenže na vás jen výsměšně hledí ne příliš úhledné hromádky oblečení. Pokud se přece jen zorientujete a naleznete tu správnou garderobu, je docela možné, že nebude v tak perfektně vyžehleném stavu, v jakém jste ji do šatníku ukládali. A když se obléknete, začíná další dějství ranního dobrodružství – hledání stejného páru ponožek. Nezřídka se potom stává, že vyrážíte do práce nikoli se stejnými ponožkami, ale s těmi dvěma, které se sobě alespoň nejvíce podobají. Nechtěli byste si tyto chvíle plné stresu ušetřit?

Třídění oblečení – první a nezbytný krok

Prvním krokem je vyprázdnění šatníku. Udělejte si místo pro vaše oblečení a začněte pěkně od nuly. Roztřiďte si vaši garderobu a nebojte se kusů, které stejně léta nenosíte, nemilosrdně zbavit. Pokud se o vás bude pokoušet záchvat sentimentality, stačí si vzpomenout na každodenní ranní martyrium, o kterém byla řeč na začátku!

Vyřazené kusy prodejte na internetu nebo věnujte potřebným

Zkuste si vytvořit jednoduché pravidlo: co jste na sobě neměli už více než 8 měsíců, toho se musíte zbavit. Pokud je vyřazené oblečení nebo boty ještě ve skvělé formě a byla by škoda vyhodit je do kontejneru, využijte různých online prodejů, kterých je plný internet. Ostatně, oděvy a obuv nepatří na smetiště za žádných okolností – i ty kusy, které jsou zcela „out“, můžete darovat do sbírek pro ty nejpotřebnější z nás. Uvidíte, že tím uděláte radost i sami sobě!

Šatníky se musí dezinfikovat

Dalším krokem je čištění a dezinfekce šatníku. Pamatujte si, že i v nejlépe udržovaných domácnostech žije spousta škodlivých bakterií a organizmů, které se s oblibou schovávají právě do prostorů skříní a šatníků. Proto by měl každý po použití vysavače své úložné prostory pro šaty ještě důkladně vydezinfikovat antibakteriálním sprejem.

Jsou vaše skladovací prostory vyhovující?

Nyní už stačí pouze zamyslet se nad tím, jak se pro příště přeplněných šatníků vyvarovat. Jak se tedy vyhnout hromadám oblečení? Potřebujete další police? Hodily by se vám větší skladovací prostory? Nestálo by za to zvážit pořízení závěsných košů nebo praktických krabic? Pamatujte, že při nedostatku péče a dobrých nápadů se i sebelépe uklizený šatník časem opět stane tím, čím byl na začátku - a každodenní ranní stres by začal nanovo…

Kam dál?

Úložný prostor schovaný za závěsem

Jak se bydlí ve skandinávském stylu

Moderní velká šatna s originálními policemi

Foto: 123closet.com, closetfactory.com, storageclosetorganizer-ny.com



Diskuze

Články

 

Jak vybrat barvu do interiéru

Malý rádce pro výběr barev

 

Nákup nábytku na internetu? Proč ne?

Je nábytek tím správným zbožím pro nákup po internetu?

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)