Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Příběh dřeva

Základní pravidla pro luxusní styl
Jak se bydlí v eko domě
Příběh dřeva
Přidat do stylu

Příběh dřeva

Za dávných časů bylo dřevo hlavním, téměř jediným stavebním materiálem obytných domů. Používalo se při stavbě střech, zdí i podlah. Postupem doby se objevily stěny z nepálených i pálených cihel, z různých druhů kamenů  a dalšího materiálu.

Už to vypadalo, že dřevu ve stavebnictví odzvonilo…

Přišla doba, kdy byly v určitých oblastech dřevěné střechy nahrazeny pálenými střešními taškami. Potom i tyto tašky odvál čas a střešním materiálem číslo jedna se stala směs betonu, písku a cementu. Tato stabilní střešní krytina se díky nízké ceně a dlouhé životnosti stala tak oblíbenou, že to způsobilo málem zánik pálené tašky.

Dřevo je praktické a krásné

Ale nakonec nezmizela ze světa ani pálená taška, ani dřevěné krytiny – jak střešní, tak podlahové. Z dnešního pohledu se naopak kvalitní dřevěná střecha i podlaha jeví jako praktické a krásné řešení. Zejména v oblastech, kde jsou dřevěné materiály snadno přístupné (tzn. nemusí se složitě a draze těžit, zpracovávat a dopravovat), patří dřevo k nejoblíbenějším stavebním prvkům. Používá se nejen na střechy a podlahy, ale také na vnější opláštění domu nebo jeho části.

Příjemné a zdravé klima po celý rok

Lidé si dřeva začali opět cenit pro jeho výjimečné a nenahraditelné vlastnosti, protože skvěle izoluje teplo a vytváří zdravé ovzduší a příjemnou atmosféru po celý rok. Dřevo je také poměrně laciným materiálem, a hlavně – jedná se o obnovitelný zdroj. Vystavět si dům, nebo alespoň střechu, podlahu nebo část stěn ze dřeva tudíž znamená šetřit přírodní prostředí – a také být dokonale „in“ v otázce stylového interiéru.

Kam dál?

Pařez jako odkládací stolek

Stylové retro bydlení

Hlavní důvody, proč si vybrat dubový nábytek

Foto: trendir.com, intermoo.com, decoholic.com, archinspire.com



Diskuze

Články

 

Nápaditý interiér, který má atmosféru

Kombinace venkova, elegance a moderního stylu

 

Na návštěvě u Monique Meij Beekman

Návštěva u holandské designérky a umělkyně

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)