Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Deee   www
Na seznam kategorie

Několik rad pro malý byt

Interier LIVE - Pro nové byty v Čakovickém parku jste vybrali italský styl a design francouzského venkova
Příjemné bydlení v eklektickém interiéru
Několik rad pro malý byt
Přidat do stylu

Rozdělte svůj malý byt

Přečtěte si několik tipů a rad, jak docílit toho, aby v jedné větší místnosti vznikla iluze několika samostatných pokojů!

Kombinujte barvy v jednotlivých částech pokoje

Vytvořit iluzi, že se v jedné velké místnosti nachází samostatný obývací pokoj a oddělná ložnice, nemusí být vůbec tak těžké, jak by se mohlo zdát. Stačí šikovně zkombinovat dva odlišné barevné odstíny. Pokud v té části pokoje, kterou používáte jako spací zónu, použijete třeba vaší oblíbenou kobaltově modrou barvu, pak část, která slouží jako obývací pokoj, natřete na tlumenou hnědou. Oblíbeným barevným kombinacím se meze nekladou.

 

Příčky a žaluzie vytvoří v interiéru samostatné kouty

Skvělým řešením, jak z jednoho většího pokoje vytvořit několik menších, relativně samostatných zón, je použití příček. Vhodně zvolená příčka nebo kus nábytku s funkcí příčky – např. knihovna nebo skříň apod. – vytvoří v interiéru iluzi několika místností. Velmi oblíbeným materiálem pro tvorbu příček je mléčné sklo nebo průhledný plast, protože tak zabijete dvě mouchy jednou ranou: rozdělíte místnost na samostatné dimenze, ale díky prostupu světla zachováte iluzi celého velkého pokoje. Podobně vhodným materiálem pro příčky je ratan, bambus nebo žaluzie, které můžete zavěsit až ke stropu. Bez velkých nákladů a složitých rekonstrukcí tak získáte prostředek, kterým můžete změnit dimenzování místnosti podle potřeby.

 

Nábytek rozdělí velkou místnost na několik menších

Použijte také stávající nábytek. Pamatujte přitom, že vhodné umístění jednotlivých kusů je „zády k sobě“, protože tím nejlépe vznikne iluze dvou samostatných pokojů. Zkuste například umístit čelo postele proti zadní straně prádelníku nebo skříně – a rázem máte místo jedné ložnice komfortní interiér pro spaní a samostatnou šatnu!

Máte málo místa? Obraťte oči vzhůru!

Pokud se vám zda, že v interiéru už nemáte opravdu žádné místo, s nímž lze kreativně pracovat, podívejte se nahoru. Proč? Mnoho bytů, a zvláště těch starších a loftových, má totiž vysoké stropy. Proč tento prostor nevyužít? Pokud chcete získat více místa, můžete použít patrové postele a palandy. Nahoře budete spát a v dolní části patrové palandy vznikne malá, ale funkční pracovna se stolem, počítačem i tiskárnou.

Nevěšte hlavu, pokud máte k dispozici pouze jednu větší místnost, a přitom toužíte po několika pokojích! Nezáleží na velikosti bytu ani jeho členění, které mu vtiskl architekt a projektant – záleží hlavně na vaší fantazii a chuti něco změnit. Pusťte se do toho!

Kam dál?

V hlavní roli závěsy

Podzimní trendy ve francouzském stylu

Jak využít zbytky tapet?

Nikdy neuděláte chybu, když...

 

Foto: apartmenttherapy.com, carpettworld.org, decoratepictures.net, homesdecor.com, ikea.com, pinterest.com, smallhousedesign.net, stagetecture.com, style-files.com



Diskuze

Články

 

Interiér s východními doteky

Inspirujte se atmosférou jihovýchodní Asie

 

Co dělal Forbes v S&I?

Kouzelný interiér naší kavárny si získal obdiv i u časopisu Forbes.

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)