Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Svanefors   www
Na seznam kategorie

V hlavní roli závěsy

Barvy v interiéru
Čistý design a útulný interiér ve skandinávském stylu
V hlavní roli závěsy
Přidat do stylu

Skandinávská kostka

Závěsy v tmavě modrém kostkovaném vzoru jsou velice výrazné. Díky jejich použití dosáhnete v jakékoliv místnosti výraznou atmosféru a můžete ušetřit na doplňcích. Dejte si však pozor na kombinace kostky s ostatními vzory. Kombinovat kostku v interiéru není jednoduché a pokud chcete vsadit na jistotu, pak se držte raději při zemi. Raději sáhněte po neutrálních doplňkových barvách, jako je černá, bílá, šedá a krémová. Ze vzorů můžete volit mezi květinami, nápisy i pruhy, ale opakujte raději podobné modré tóny, jako na závěsech. Stylově se ke kostce hodí jak doplňky ze starožitnicví - jako je starý šicí stroj, tak i nové židle a stoly v jednoduchém stylu.

 

Háčkované závěsy

Oživit jemný průsvitný závěs nebo záclonu můžete i pomocí malých háčkovaných kytiček. Použijte je i na polštář, kterým závěs doplníte. V případě, že jste šťastnými majiteli háčkovaných deček po babaičce a nevíte, jak je využít, zkuste se poradit se švadlenou a nechte si ušít zajímavou dekorativní roletku.

 

Krajkové romantické závěsy

Romantický závěs může být olemován jemnou krajkou, může být nařasený jako dívčí sukýnka, prošitý drobnou kostičkou, ozdobený mašličkami nebo potištěn básněmi, ale v každém případě by měl působit něžně a čistě. Bílé plátno, jemná bílá bavlna nebo len budou tou nejlepší volbou pro romantické okno!

 

Tmavě modré závěsy

Pokud máte rádi modrou a chcete být trendy, pak by vaše závěsy měly být dopněny o cínové svícny, barevné sklo, plechové židle a výrazné etno koberce. Říká se, že modrá barva nepodporuje chuť k jídlu, ale kdo by nechtěl zasednout k tomuto stylovému jídelnímu stolu, na kterém bude vonět rozmarýna a čerstvý zeleninový salát?

 

Závěs s jemným detailem

Závěsy v přírodních barvách můžete doplnit o knoflíky nebo jednoduchý volán. Výhodou závěsů v neutrálních přírodních barvách je fakt, že umí dokonale splynout s interiérem a nechají vyznít výraznější doplňky jako jsou proutěné květináče, masivní svícny nebo zajímavé obrazy.

 

Anglické antik závěsy

Nejen klasická anglická kostka v podzimní oranžovohnědém provedení dokáže navodit atmosféru starých anglických sídel. Zkuste i modernější techniku a pořiďte si tištěné závěsy se starými fotografiemi - originální a osobitý interiér určitě potěší i upoutá. Tyto závěsy pak doplňte o výraznější barvy, proutí a staré masivní dřevo.

 

Květinové závěsy 

Květinové závěsy, stejně tak jako kostka nebo proužek, umí místnost rozveselit, dodat mu barvu a zlepšit náladu všem, kdo ráno zasednou ke snídani a chystají se do práce nebo do školy. Ať už máte rádi motiv růže nebo tulipánu nezapomeňte si k vašemu květinovému závěsu pořídit i čerstvou květinu. Bez ní by jídelní stůl nebo okenní parapet nebyl dokonalý!

 

Kam dál?

Jak využít zbytky tapet?

Jednoduchá pravidla country stylu



Diskuze

Články

 

Snový moderní dům

Nádherná moderna podle Edwarda a Sáry

 

Dva v jednom dětském pokoji

Designér radí jak oddělit pokoj pro kluka a holčičku

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)