Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Návštěva v Berlíně

Bydlení ve stylu eko
Jak vystavit sbírku?
Návštěva v Berlíně
Přidat do stylu

Na návštěvě v malém, jednoduchém a přesto podmanivém bytě v Berlíně

Vydejte se s námi na návštěvu do Berlína a prohlédněte si kouzelný berlínský byt v malebném domě v okresu Neukölln.

Tato čtvrť je proslulá svým tvůrčím zaměřením a při plánování přestavby domu byli architekti ohromeni tím, jak různorodá a přitom architektonicky zdařilá je místní zástavba. Jejich plány na odvážný projekt kompletní rekonstrukce tak skvěle zapadly do zdejšího rozmanitého stylu.

Dům byl postaven na konci roku 1880 a kompletně modernizován v roce 2010. Během náročného procesu modernizace došlo k mnoha stavebním úpravám. Všechny příčky byly v domě odstraněny a došlo k vybudování nových elektroinstalací a k novým rozvodům vody. Rovněž i koupelna v navštíveném bytě prošla úplnou přeměnou.

Pod rekonstrukcí bytu je podepsáno interiérové designérské studio  Mela a Vanamo. Filozofií návrhu bylo vytvořit bílý, abstraktní prostor s minimem zařizovacích předmětů. Nadčasovost, svěžest a hlavně neuvěřitelná vzdušnost z tohoto interiéru přímo dýchá. 

Koupelna je navržena tak, aby si její majitelé při odpočinku připadali jako v lázních. Myšlenku luxusní koupelny ve stylu wellness pomohly převést do praxe vhodně zvolené obklady. Atmosféru harmonických spa resortů navozují šedé dlaždice značky Impronta Ceramiche se stěnou prokládanou Bisazza skleněnou mozaikou. Podlahu z přírodního kamene ve sprchovém koutě výborně doplňuje Raindance sprcha od Hansgrohe. Vodovodní baterie jsou dílem Arne Jacobsena, který jej navrhl pro značku Vola. A na umyvadlovém pultu z javoru je značka známého designera Martti Mela.

I kuchyně se nese ve stejně bílém provedení jako koupelna. Otevřené a vzdušné prostory jsou podpořeny bílo-šedivým barevným schématem, kopírující styl obývacího pokoje a ložnice. Kuchyňský ostrůvek je nejen velmi praktický pro vaření, ale pomáhá být kuchaři v neustálém kontaktu s ostatními hosty v obývacím pokoji.

Kam dál?

Lisovna oleje přeměněna v moderní dům

Rustikální i moderní styl může patřit k sobě

Kuchyně se skandinávským dotekem

Interiér plný stylu a umění

 

Foto: freshome.com



Diskuze

Články

 

Skandinávský sen

Nádherný byt ve skandinávském stylu

 

Moderní bydlení na venkově

Dopřejte si ničím nerušený, zdravý a komfortní život na venkově

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)