Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Interiéry v barvě ostružin

Francouzská extravagance
Jak využít zbytky tapet?
Interiéry v barvě ostružin
Přidat do stylu

Naučte se kombinovat fialovou barvu podzimních ostružin

Fialová, černá a kobaltově modrá jsou velmi výrazné luxusní barevnosti, díky nimž docílíte moderního vzhledu i u ložnice, která je vybavená etno motivy orientálních ptáčků.

Fialová barva příjemně ladí i se zelenkavou.

Sytá fialová barva je použita na celoplošném koberci a je doplněna o světle krémovou barvu na dveřích a dřevěném obkladu stěn. Kromě krémové je možno sytě fialovou barvu doplnit o levandulově modrou  nebo starorůžovou.

Fialová barva na háčkovaném polštáři je doplněna o černou, bílou, růžovou a žlutou. Všimněte si dalšího odstínu fialové na kulatém květinovém a sametovém polštáři. Romantickou atmosféru můžete navodit i těmito jemnými tóny. Kontrast mezi nimi vznikl hlavně použitím různých typů látek a háčkovací příze.

Ve spektru retro barev najdete i fialovou, proto pro vás jistě nebude žádným překvapením její kombinace se žlutozelenou nebo oranžovou.

Fialovou barvu zvolili i italští výrobci koupelen. Vzhledem k atypickému modernímu tvaru umyvadlové skříňky je více než vhodné použít jako doplňkovou barvu bílou, která nenarušuje designový styl této místnosti.

Výrazný sametový koberec v tmavé fialové barvě působí luxusně. Tento výrazný doplněk je vhodné podpořit i jinými luxusními doplňky v podobném tónu. Docílíte tak celistvosti interiéru a jeho sofistikovanosti. Na obrázku koberec doplňuje tapeta, jednoduchá stínítka u lampiček, která korespondují s polštářky na posteli a sametový prošívaný přehoz.

Trojkombinace fialové, bílé a šedé barvy působí moderně a čistě. Natřením stěny, která odděluje jídelnu od obývacího pokoje sytějším odstínem fialové, docílíte většího optického vymezení obou místností.

 

Sušenky s ostružinami a tymiánem

 

 

Potřebujeme:


■ 2 šálky hladké mouky
■ 1 lžičku cukru
■ 1 lžíci prášku do pečiva
■ 1 lžičku soli
■ 8 lžic másla
■ 3/4 šálku mléka
■ 1/2 šálku čerstvých ostružin
■ 2 lžíce hnědého cukru
■ 1/2 lžičky skořice
■ 1lžičku čerstvého nasekaného tymiánu

Postup:


Předehřejeme troubu na 200 stupňů.

Ve velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, skořici a tymián, přidáme máslo a mléko.  Dobře uhněteme těsto v kouli a na pomoučeném válu rozválíme na půl centimetru silnou placku.
Vykrojíme libovolný tvar sušenky, prstem uděláme do středu malý důlek, do kterého dáme ostružinu. Posypeme hnědým cukrem a špetkou soli. Klademe na máslem vymazaný plech a pečeme 6-9 minut dozlatova.

 

Foto by: trendszine.com, trendir.com, thisfrenchfarmhouse.com, rexohome.com, naurahomedesign.com, interiorholicdesign.com, homeanddecor.net, bhousedesain.com, architecturalhousemodels.com

 

Kam dál?

Několik rad pro dekorování v retro stylu

Barevné kreace v moderním interiéru



Diskuze

Články

 

Elegantní a funkční bydlení pro moderní rodinu

Skandinávský styl je zárukou kvality a jednoduchosti.

 

Industriální bydlení s příčkou

Nádherný interiér plný rozmanitých detailů

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)