Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Zara   www
Na seznam kategorie

Prostřeno na léto!

Nejromantičtější kavárna v Praze!
Dekorování podle Blížence
Prostřeno na léto!
Přidat do stylu

Bílá barva - královna jídelního stolu!

Přečtěte si několik rad, jak vytvořit kouzelnou atmosféru jednoduše prostřených stolů. Podívejte se na inspiraci, kde hlavní roli hraje bílá barva a neotřelé doplňky. Díky zajímavým kombinacím dokážete upoutat pozornost i bez "ukřičených" barev. Co myslíte? Trefili jsme se do noty i vám?

Jídelní ubrus

Pro výjimečnou příležitost musíte bezpodmínečně použít ubrus! Pokud chcete být dokonalí, podložte ubrus multonem (měkkou, protiskluzovou podložkou). Vyberte ubrus s nevtíravým klasickým vzorem, který vašemu stolu dodá pocit opravdu kvalitního stolování.

Zajímavá kombinace nádobí

Nebuďte příliš konzervativní - všechno nemusí být hotelově dokonalé, a proto nevytahujte sváteční bílý porcelán, ale sáhněte po "obyčejné" masivní keramice v bílé barvě. Kombinace masivní keramiky a křehkého skla působí uvolněně - vaši hosté se nebudou bát škrobeného luxusu.

Výrazný doplněk

Každý stůl by měl mít svojí "třešničku na dortu". V tomto případě jsou to stříbrné indické doplňky v podobě ptáčka a vázy. Kombinací stylů a doplňků z různých koutů světa dokáže udělat divy, jen se držte jednoduchých kombinací! Pořiďte si je zde.

 

Patina a kamenina

Na starém kameninovém jídelním stole vyniká jeho letitá patina. V případě, že dáváte přednost jednoduchému stylu stolování, neváhejte využít krásu doplňků s hrubým patinovaným povrchem. Dejte si však pozor, abyste nezničily jeho kouzlo nadbytečnými doplňky. Nakoupit můžete zde.

Přírodní materiál

Bílou patinu krásně doplní přírodní doplňky v neutrální barvě. Proutí, dřevo nebo kámen můžete libovolně kombinovat a nemusíte se ohlížet na to, jestli to s počtem různých talířků, mističek a dóz nepřeženete - v tomto případě platí: čím více - tím lépe.

Zajímavý tvar

Pořiďte si doplňky v etno stylu - oplývají zajímavými tvary a povrchy. Každého bude zajímat, na co se používá ta či ona mísa nebo ošatka a o překvapení máte postaráno.

Klasické uspořádání nebo experiment?

Ten, kdo si v prostírání jídelního stolu příliš nevěří, tomu radíme, aby v dekorování příliš neexperimentoval a držel se "zajetého" pořádku.

1. Bílý ubrus

2. Krémové prostírání

3. Pravidlo páru

4. Dekorace umístěné centrálně

 

Kam dál?

Jak si kdo prostře, tak se nají.

Prostřeno ve francouzském stylu.



Diskuze

Články

 

Studentské bydlení v moderním stylu

Útulná garsonka se skandinávským nádechem

 

Advent - moje srdcová záležitost

Dekorování se srdíčky

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)