Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Skonahem   www
Na seznam kategorie

I tak se bydlí na statku

Když rozkvetou kopretiny
První grilování v kouzelné zahradě
I tak se bydlí na statku
Přidat do stylu

Statek po skandinávsku

Věřili byste, že inspirací pro tento krásný dům byl skandinávským majitelům klasický texaský ranč? Pokud si myslíte, že nahlédnete do interiéru plného dřeva, kravských kůží a koňských oháněk, pak jste na velkém omylu. Půdorys této nemovistosti je sice převzat z Texasu, ale interiérové zařízení bylo zvoleno v moderním ethno stylu, který je ve Skandinávii velmi oblíbený.

Tento majestátní bílý dům o rozloze 340m2 se nachází na pláních poblíž města Enköping. Svým členěním se příliš nevymyká tradičním skandinávským usedlostem i kombinace bílého horizontálního obložení s černou břidlicovou střechou jde ruku v ruce s místní architekturou, ale tyrkysově modrý bazén, skleník, stáje pro koně a především interiérové vybavení vás opravdu překvapí.

Atmosféru světlého interiéru doplňují nenápadné i velmi výrazné artefakty, jakými jsou kameny, stžíbrné lucerny, koňské sočky, modrá keramika i bambusové květináče.

Vedle schodoště je zavěšený mušličkový lustr, který si obyvatelé dovezli ze své cesty po Thajsku.

Etno doplňky se velmi vkusně objevují ve skupinkách i samostatně v celém interiéru. Vzhledem k jejich výraznému charakteru bylo na místě zvolit jednoduchou přírodní koncepci, založenou na kombinaci bílé barvy, kovu a přírodních materiálů.

Pracovní deska je ve stejném tmavém provedení jako jsou dřevěné parkety na podlaze. Při výběru kuchyně zůstali majitelé věrni značce IKEA.


Bílá stěna se zapuštěnými okny chrání obyvatele před severním větrem, v klidu tak mohou relaxovat v zavěšených houpacích sítích.



Diskuze

Články

 

Barevné kombinace v interiéru

Jak a co kombinovat?

 

Skandinávský interiér s prvky retra

Interiér s nádhernou florální tapetou

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)