Styl & interier
přihlásit| registrace |
Autor: Deee   www
Na seznam kategorie

Stylová miska na cibulačku

Na nákupech v Tescu
Bílá a červená v jídelně
Stylová miska na cibulačku
Přidat do stylu
Cena: info u výrobce
Makro, www.makro.cz

Polévková miska ve francouzském stylu

Každé francouzské stylové stolování si žádá své, a proto by určitě neměla na vašem stole chybět bílá porcelánová miska se lví hlavou, ze které si francouzi pochutnávají na neodolatelné polévce plné zlatohnědé barvy, vůně tymiánu a chuti másla spojené s bílým vínem. Tento nezbytný doplněk nemusíte hledat dlouho, zajděte si pro něj do Makra.

 

Pravá francouzská cibulačka

Pro 4 porce potřebujeme:
 

500g cibule
75g čistého másla

snítka tymiánu, bobkový list
1dl suchého bílého vína
1 lžíce hladké mouky
1l kuřecího nebo zeleninového domácího vývaru

sůl, pepř
francouzská bageta (den stará)
sýr Gruyére nebo Comté

Postup:
V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka spolu s bobkovým listem a snítkou tymiánu. Restujeme pět minut do změknutí cibule, potom plamen snížíme na minimum a restujeme ještě alespoň hodinu. Tím dosáhneme zkaramelizování cukru, který je obsažený v cibuli a dodává polévce lahodnou chuť a hezkou barvu.  Po hodině přidáme víno, mícháme, a když se víno odpaří, zaprášíme cibuli moukou, minutu opékáme a nakonec přilijeme horký vývar. Polévku ještě chvilku provaříme a dochutíme solí a pepřem.
Polévku rozdělíme na porce do misek, navrch položíme plátky bagety, zasypeme strouhaným sýrem a necháme zapéci pod grilem dozlatova.



Diskuze

Články

 

Tříúrovňový dům

Interiér, který vás nadchne!

 

Jak se bydlí na farmě

Podívejte se, jak se architektovi podařilo propojit tradiční s moderním

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)